Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Iets leuks doen? Leuke uitjes in Twente?

Hier boven ziet u de geselecteerde uitjes, uitstapjes en activiteiten.
Teveel resultaten? Kies een van de zoek mogelijkheden in het menu!

leuk uitje of uitstapje in Twente

lekker even een dagje weg in Twente

dagje weg twente uitje uitstapje

Twente is -buiten de grote steden- een streek met belangrijke natuurgebieden (zoals het Lutterzand aan de meanderende Dinkel en de heide op de Friezenberg bij Markelo), en veel groene landgoederen (Singraven, Weldam, Twickel). Het gebied wordt door een heuvelrug doorsneden, waarvan de Tankenberg bij Oldenzaal het hoogste punt is. Rond Ootmarsum, Denekamp, Nijverdal en Markelo liggen heuvelachtige landschappen met vele bossen. Bij Rijssen biedt de rivier de Regge mooie natuurgezichten. In Twente hebben zich vele volksgebruiken gehandhaafd, zoals het midwinterhoornblazen en het stoken van paasvuren. De wijd en zijd bekende streeksport klootschieten maakt ook deel uit van de Twentse cultuur en folklore. Dit spel wordt gespeeld door houten met lood verzwaarde ballen zover mogelijk (onderhands) te gooien over zandwegen en vlak terrein.

leuk dagje uit in Twente

dagje weg twente uitje uitstapje

Wandelen bij kasteel Twickel in Delden of bij kasteel Weldam nabij Goor is een plezierig uitje voor veel Twentenaren. Het Huis Diepenheim is een van de zes kastelen rond het gelijknamige stadje. Pittoreske stadjes vindt u met het kleine Ootmarsum en -in mindere mate- Oldenzaal, dat wel de Sint Plechelmusbasiliek heeft. Ook de stadjes Delden en Diepenheim hebben hun historische centrum behouden. Ook leuk: het smokkel- en textielmuseum in Ootmarsum, of het Bolletje bakkerijmuseum, in Almelo.

 

 

er even op uit of iets leuks doen in Twente?

Leuke evenementen zijn onder andere het Midzomerfestival van Holten (eind mei), de Almelose ruiterdagen (in juni), de Hammer Brinkdagen in Den Ham, de Lommerdmarkt van Rijssen in juli en augustus, de Siepelmarkten van Ootmarsum, het feest Boeskool is los in Oldenzaal (augustus), Twente ballooning Oldenzaal (altijd eind augustus) en het Breugheliaans Festijn in Losser.

leuke uitjes met de kinderen in Twente

dagje weg twente uitje uitstapje

Voor kinderen is recreatiepark de Waarbeek in Hengelo zeer de moeite waard. Ook de speeltuin van cafe-restaurant t Hoogspel in Delden is zeer in trek. Maar ook het Labyrinth van Boekelo is leuk, evenals pretpark Megapret in Lievelde.

Afbeeldingsresultaat voor twente

leuke uitjes of leuke uitstapjes naar Twente

wat is er te doen in Almelo?

wat is er te doen in Delden?

wat is er te doen in Diepenheim?

wat is er te doen in Enschede?

wat is er te doen in Haaksbergen?

wat is er te doen in Hengelo?

wat is er te doen in Holten?

wat is er te doen in Oldenzaal?

wat is er te doen in Ootmarsum?

Afbeeldingsresultaat voor twente

De vragen: Is er iets leuks te doen in Twente dit weekend?, Wat is er te doen in omgeving Twente? of Wat is een leuk uitje in Twente met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

 

Afbeeldingsresultaat voor twente

Afbeeldingsresultaat voor twente