Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Iets leuks doen? Leuke uitjes in de Betuwe?

Hier boven ziet u de geselecteerde uitjes, uitstapjes en activiteiten.
Teveel resultaten? Kies een van de zoek mogelijkheden in het menu!

leuk uitje of uitstapje in de Betuwe

lekker even een dagje weg in de Betuwe

dagje weg betuwe uitjes uitstapjes

De Betuwe is een streek in de provincie Gelderland. De Betuwe staat vooral bekend als de binnentuin van Nederland, door de grootschalige fruitteelt (appels, peren en kersen). De oorzaak ligt in de bodemgesteldheid; vroeger waren dit stroomgeulen met vruchtbare landbouwgrond. Verder zijn er dijken en uiterwaarden aan de rivieren Rijn, Waal en Linge. De Betuwe ademt een sfeer van gemoede-lijkheid, rust en ruimte en bestaat onder andere uit de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal en Tiel.

dagje uit in de Betuwe

dagje weg betuwe uitjes uitstapjes

Nabij het natuurgebied de Gelderse Poort staat het grote, fraaie middeleeuwse kasteel Doornenburg. Ook kasteel Hemmen mag niet ongenoemd bliijven. Maar bezoek ook eens het landgoed (heerlijkheid) Marienwaerdt, ofwel het openluchtmuseum van Rivierenland. Bijzonder is de historische Oranjestad Buren en ook Culemborg en Tiel zijn leuk en historisch interessant. In de Betuwe vindt u diverse leuke musea die het bezoeken zeker waard zijn, zoals Kerkmuseum Elst, museumboerderij De Tip, of het nationaal Museum voor de Verpleging en Verzorging.

 

er even op uit of iets leuks doen in de Betuwe?

De Betuwe is op zijn mooist in de lente en zomer. Door het midden van de Betuwe kronkelt door pittoreske dorpjes de rivier De Linge, ideaal voor een kanotocht of rondvaart. De Fruittuin van Nederland is het aantrekkelijkst wanneer de bomen volop in bloei staan. Het Appeldijkje, met oude appelbomen, staat het meest bekend om de bloesem maar eigenlijk is de hele Betuwe in de lente bedekt met een wit/roze deken. Kasteeltuin Hemmen betovert u dan met de prachtig aangelegde rozentuin en bloementuin. Bij Betuwemeer Tiel, het watervogelpark, kunt u een grote diversiteit aan watervogels aan-treffen. In de gemeente Overbetuwe kunt u schitterend fietsen en wandelen door het fraaie rivierenlandschap, onderweg de kastelen en landgoederen bewonderend. Beroemd is het Fruitcorso in Tiel (tweede weekend van september).

leuke uitjes met de kinderen in de Betuwe

dagje weg betuwe uitjes uitstapjes

U wilt graag een gezellig dagje uit met de kinderen? Dat kan prima in de Betuwe. Bezoekt u eens speeltuin Doornenburg waar uw kinderen maar ook u een leuke dag zullen beleven! Ook kunt u samen met uw kinderen stenen gaan bakken in De Panoven.

leuke uitjes of leuke uitstapjes naar de Betuwe

wat is er te doen in Buren?

wat is er te doen in Culemborg?

wat is er te doen in Geldermalsen?

wat is er te doen in Tiel?

wat is er te doen in Zaltbommel?

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in de Betuwe dit weekend?, Wat is er te doen in de omgeving de Betuwe? of Wat is een leuk uitje in de Betuwe met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!