Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Achterhoek 51 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Iets leuks doen? Leuke uitjes in de Achterhoek?

Hier boven ziet u de geselecteerde uitjes, uitstapjes en activiteiten.
Teveel resultaten? Kies een van de zoek mogelijkheden in het menu!

leuk uitje of uitstapje in de Achterhoek

lekker even een dagje weg in de Achterhoek!

dagje weg achterhoek uitje uitstapje

In het Achterhoekse coulisselandschap is veel en geschakeerd natuurschoon te vinden zoals op de Lochemse Berg, in boswachterijen te Ruurlo, in de Slangenburg bij Doetinchem en in enkele veengebieden tegen de oostgrens met Duitsland zoals het Korenburgerveen en het Vragenderveen. De Achterhoek is ook rijk aan kastelen en landhuizen. Het landschap rond Winterswijk is misschien wel het meest karakteristiek voor de Achterhoek. Het heeft vanwege het bijzondere karakter de status van Nationaal Landschap Winterswijk gekregen. De Achterhoek is erg in trek bij mensen die rust zoeken. Maar actieve uitjes zijn net zo goed mogelijk: naast fietsen of wandelen kunt u paardrijden, huifkartochten maken, kanovaren en zelfs ballonvaren. Interessante steden zijn het gezellige Aalten, Borculo, het pittoreske Bronkhorst, het fraaie middeleeuwse Doesburg, Groenlo, de leuke dorpskern van Ruurlo, landelijk Winterswijk of het centrum van Zutphen.

leuk dagje uit in de Achterhoek

dagje weg achterhoek uitje uitstapje

Bezoek een Saksische boerderij oftewel Los hoes in openluchtmuseum Erve Kots in Vorchten. In de gemeente Doetinchem is de Slangenburg interessant. Groenlo heeft een bierbrouwerij en museum De Klok. Fraaie kastelen zijn Huis Bergh te s-Heerenberg en het kasteel Vorden.

 

er even op uit of iets leuks doen in de Achterhoek

Het grootste motorcross evenement van West-Europa is de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De gemeente is ook bekend van het jaarlijkse dahliacorso dat elke tweede zondag in september wordt gehouden. De Farm en Country Fair in IJzerlo is een markt met kunst, cultuur en muziek. Muziek is er verder bij Huntenpop, PaasPop Zieuwent en de Borculose Taptoe. De nationale Jammarkt in Neede is landelijk bekend. Andere activiteiten zijn het Oldtimer Truck Treffen in Beltrum, de Achterhoekse Paardendagen in Zelhem en de sportieve Hengelose wegrace, een jaarlijks terugkerend motorsportevenement in de gemeente Hengelo, onderdeel van de drielanden cup.

leuke uitjes met de kinderen in de Achterhoek

dagje weg achterhoek uitje uitstapje

Voor de kids is er veel te beleven in de Achterhoek. In Braamt kunnen ze naar het land van Jan Klaassen. Koffieboerderij speeltuin Groot Nibbelink in Sinderen biedt veel kindervertier en in Laren kunnen ze naar speeltuin de Witte Wieven. Een leuke kinderboerderij, stichting Freriks, vinden we in Winterswijk.

leuke uitjes of leuke uitstapjes naar de Achterhoek

wat is er te doen in omgeving Aalten?

wat is er te doen in omgeving Borculo?

wat is er te doen in omgeving Doesburg?

wat is er te doen in omgeving Groenlo?

wat is er te doen in omgeving Lochem?

wat is er te doen in omgeving Winterswijk?

wat is er te doen in omgeving Zutphen?

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in de Achterhoek dit weekend?, Wat is er te doen de Achterhoek? of Wat is een leuk uitje in de Achterhoek met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!