Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Noordbrabant 2 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Iets leuks doen? Leuke uitjes in Noord-Brabant?

Hier boven ziet u de geselecteerde uitjes, uitstapjes en activiteiten.
Teveel resultaten? Kies een van de zoek mogelijkheden in het menu!

leuk uitje of uitstapje in Noord-Brabant

lekker even een dagje weg in Noord-Brabant

dagje weg noord-brabant uitje uitstapje

Noord-Brabant heeft haar landschappelijke waarden goed bewaard. Natuurschoon vindt men vooral in de nationale parken Loonse en Drunense Duinen (stuifzand- en heidegebieden), het waterrijke De Biesbosch in de Maasdelta en de hoogveenrestanten van De Groote Peel en in de bosrijke omgeving van Breda. Ook De Kempen ten zuiden van Eindhoven is een prachtig gebied met landerijen en bossen.

leuk dagje uit in Noord-Brabant

dagje weg noord-brabant uitje uitstapje

De Sint Janskathedraal in Den Bosch is een van de mooiste en indrukwekkendste kerken in Nederland. Musea heeft Noord-Brabant genoeg. Voorbeelden zijn het Beiaardmuseum in Asten, het Autotron in Raamsdonksveer, het Noord-Brabants museum in Den Bosch, het Biesbosch Museum te Werkendam, Het Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum in Overloon, het Vliegend museum Seppe, het van Abbemuseum in Eindhoven of Oertijdmuseum de Groene Poort in Boxtel. Historisch interessant is Kamp Vught, een voormalig SS-kamp uit de Tweede Wereldoorlog.

 

er even op uit of iets leuks doen in Noord-Brabant

In de zomer kunt u zich door de Binnendieze, een voormalig riool dat door de stad Den Bosch loopt, laten varen. Het geeft een uniek inzicht in de historie van de stad. Terugkerende evenementen in Noord-Brabant zijn de Nationale Taptoe in Breda (eind september), het Breda Ballon Fiesta (augustus). In april is er de Kunst- en antiekbeurs van Den Bosch. Interessant is ook de Brabantse Dag in Heeze, dat staat voor negen dagen Brabantse cultuur snuiven, in augustus. In Brabant kunt u verder genieten van de bloemencorso's te Zundert en Valkenswaard.

leuke uitjes met de kinderen in Noord-Brabant

dagje weg noord-brabant uitje uitstapje

Wie kent het niet, attractiepark de Efteling in Kaatsheuvel? Of safaripark Beekse bergen in Hilvarenbeek? Het land van ooit in Drunen? Voor de kids is er in Noord-Brabant altijd veel te doen. Ze kunnen op een spannende safari door het Zoo Parc Overloon. De Ontdekhoek aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch biedt kinderen de gelegenheid om zelf dingen te maken en te ontdekken. Een binnen- en buitenspeeltuin, een pannenkoekenrestaurant, een lasergame met piratenthema en nog veel meer; dat vindt u bij Avonturenland in Den Bosch.

 

Avondje theater
in Noord-Brabant?

In Noord-Brabant concert
bezoeken?

 

leuke uitjes of leuke uitstapjes naar Noord-Brabant

wat is er te doen in Alphen-Chaam?

wat is er te doen in Bergen op Zoom?

wat is er te doen in Breda?

wat is er te doen in Den Bosch?

wat is er te doen in Deurne?

wat is er te doen in Eindhoven?

wat is er te doen in Gemert?

wat is er te doen in Heeze?

wat is er te doen in Helmond?

wat is er te doen in Heusden?

wat is er te doen in Hilvarenbeek?

wat is er te doen in Kaatsheuvel?

wat is er te doen in Loon op Zand?

wat is er te doen in Nuenen?

wat is er te doen in Oss?

wat is er te doen in Oudenbosch?

wat is er te doen in Roosendaal?

wat is er te doen in Rosmalen?

wat is er te doen in Sint-Michielsgestel?

wat is er te doen in Tilburg?

wat is er te doen in Uden?

wat is er te doen in Valkenswaard?

wat is er te doen in Veghel?

wat is er te doen in Vught?

wat is er te doen in Waalwijk?

wat is er te doen in Werkendam?

wat is er te doen in Willemstad?

wat is er te doen in Zundert?

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingsresultaat voor brabant

dagje weg in Noord-Brabant? lees hier over de historie

Noord-Brabant ligt in het zuiden van Nederland. De hoofdstad van de provincie is s-Hertogenbosch. Noord-Brabant grenst in het noorden aan de provincies Zuid-Holland en Gelderland, in het westen aan Zeeland, in het oosten aan Limburg, en in het zuiden aan de Belgische provincies Antwerpen en Limburg. Noord-Brabant is dan ook een grote provincie met een belangrijke, ook grensoverschrijdende doorgangsfunctie, zowel naar het zuiden als naar het oosten.

De naam Brabant is een afgeleide van Braecbant. Dit is een samenvoeging van braec, dat broek of drassig land betekent, en bant, dat streek betekent. Tot aan de 17e eeuw was een groot deel van het gebied dat nu de provincie Noord-Brabant vormt deel van het Hertogdom Brabant, waarvan het grootste stuk tegenwoordig in Belgie ligt. In de 14e en 15e eeuw beleefde Brabant zijn Gouden eeuw. In het bijzonder gold dat voor de steden Brussel, Antwerpen, Leuven, Breda en 's-Hertogenbosch. Na de ondertekening van de Unie van Utrecht in 1579, werd Brabant onderwerp van gevecht tussen de protestante Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden en het katholieke Spanje dat de Zuidelijke Nederlanden bezette. Met de Vrede van Munster in 1648 ging het noordelijke deel van Brabant deel uit maken van de Republiek. De katholieken in Brabant werden door de Republiek beperkingen opgelegd in hun geloofsuitoefening, hierdoor ontstonden vele schuilkerken. In 1795 werd de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden de Bataafse Republiek, die de katholieken als gelijkwaardige burgers erkende. Na de val van Napoleon in 1815 werd besloten tot het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden.

Vanaf het einde van de 19e eeuw werd de provincie meer en meer geindustrialiseerd. Breda en 's-Hertogenbosch stonden bekend als historische centra en als oude garnizoenssteden van Brabant, getuige de vele kazernes die de beide gemeentes herbergen. Daarnaast is ook Bergen op Zoom een oude garnizoensstad met een monumentale historische kern.

dagje uit in Noord-Brabant? lees hier over de geografie

Noord-Brabant is relatief vlak en bestaat uit zandgebieden, doorsneden door beekdalen. In het noorden vinden we de rivierkleigebieden en in het noordwesten vinden we nog restanten van het vroegere Hollandveen. De grote hoeveelheden woeste gronden (heidevelden en stuifzanden) uit het verleden zijn grotendeels in cultuur gebracht, bijvoorbeeld door bebossing.

Enkele stuifzand- en heidegebieden zijn bewaard gebleven, zoals in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen, de Strabrechtse Heide en de Kampina. In het oosten van de provincie bevinden zich enkele hoogveenrestanten in de verschillende reservaten van de Peel. De grens van de provincie wordt in het noorden gevormd door de rivier de Maas. De Maas loopt uit in de Maasdelta en vormt daar het Nationaal Park De Biesbosch.

Ontdek Noord-Brabant

De Provincie Noord Brabant kent een rijke geschiedenis. De invloed hiervan is nog dagelijks te merken. De sporen uit dit verleden zijn nu nog in ruime mate aanwezig. Met name de rooms-katholieke bouwcultuur is op veel plaatsen in Brabant nog te bewonderen.

Noord Brabant behoorde tot aan de 17e eeuw voor een groot deel toe aan het Hertogdom Brabant. Het over grote deel van dit Hertogdom lag in het tegenwoordige Belgie. De provincie is dus niet altijd een eenheid geweest en er zijn vele veldslagen gevoerd. De strijd tussen de Hollanders en de Spanjaarden ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) had tot gevolg dat er een tweedeling ontstond in het Hertogdom. Het noordelijk deel kwam onder Nederlands gezag en het zuidelijke viel onder Spaans bestuur. Een zelfstandig gewest wordt Brabant in 1796. Na de val van Napoleon (1814) wordt Brabant een officiele provincie van Nederland. De afsplitsing van Belgie in 1839 zorgt wederom voor een tweedeling en de provincie Noord Brabant is een feit. De Gouden Eeuw van Brabant vond plaats in de 14e en 15e eeuw. Vooral Breda en Den Bosch kenden een uitbundige groei en werden welvarende steden. De roerige oorlogsgeschiedenis heeft een erfenis van goed bewaarde vestingstadjes opgeleverd. Ook de invloed van het katholieke geloof heeft zijn stempel gedrukt op het verleden. Veel bouwwerken zoals abdijen, kathedralen, kerken, kloosters en kastelen laten vandaag de dag de sporen van de rooms-katholieke bouwcultuur zien. De Onze Lieve Vrouwekerk in Breda en de St. Jans kathedraal in Den Bosch zijn prachtige voorbeelden van de gotische bouwstijl.

De kleine boerderijen gelegen in de oude dorpen bepalen voor een groot gedeelte het beeld op het Brabantse platteland. Veel dorpjes vallen onder het "beschermd dorpsgezicht" een dorpentocht per fiets is een belevenis. De Brabantse steden staan bekend om hun gezelligheid. De cafe's, restaurants en terrassen ademen een Bourgondische sfeer uit. Vooral ten tijde van het carnaval is het genieten geblazen voor het feestvierende volk. Liefhebbers van de natuur zullen het gevarieerder Brabantse landschap zeker kunnen waarderen. Noord Brabant is een echte fiets en wandel provincie. Bekend zijn ondermeer de Drunense en Loonse Duinen, de Peel en Oisterwijkse vennen. De vennen en moerassige gebieden kennen een bijzondere flora en fauna. De bossen lenen zich prima voor een fietstocht terwijl de heidevelden en zandverstuivingen uitermate geschikt zijn om te wandelen. Ook de oevergebieden van de Dommel en de Maas zijn geliefde fietsroutes. De waterrijke gebieden in het noordwesten en het Markizaat trekken veel watersporters aan.

Noord-Brabant herbergt ook nog een aantal landelijke topattracties. Een dagje Efteling of safari in de Beekse Bergen zijn echte aanraders om met de kinderen te bezoeken. Ook het Land van Ooit of het Autotron zijn de moeite waard. Noord-Brabant heeft meerdere bijzondere steden, zoals:

Bergen op Zoom, Noord-Brabant

Bergen op Zoom wordt ook wel gezien als Brabants trots. Deze stad is gelegen in een prach-tig stukje Noord-Brabant . Deze stad heeft in alles de Brabantse mentaliteit: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, gastvrij en gezellig! Met enorm veel bezienswaardigheden en een schatrijke geschiedenis is dit een populaire stad voor jong en oud. Waarom? De enorme explosie van kermissen natuurlijk! Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel kermis-bedrijven zich hebben gevestigd in dit plaatsje. Bergen op Zoom kent zelfs een heus kermis-seizoen. Opvallend is dat deze kermissen zijn voortgekomen uit jaarmarkten die al in de 15e eeuw werden gehouden. Tegenwoordig zijn deze twee jaarmarkten veranderd in een voor-jaars en najaarskermis. Als natuurliefhebber bent u in Bergen op Zoom aan het juiste adres. Waar andere stukken van het land worden volgebouwd met huizen, winkelcentra en parkeerplaatsen, heeft deze stad ontzettend veel parken vrijgehouden. Het bekendste park is het Anton van Duinkerkenpark, direct ten noordoosten van het centrum. Het park is ontworpen in de Engelse landschapsstijl. Dit zorgt voor een rustgevende sfeer in het park. Als u op zoek bent naar veel bezienswaardigheden is Bergen op Zoom de ideale plek. De binnenstad herbergt talloze monumenten. In totaal zijn dit er vijfhonderd! Het meest bekende monument en tevens het oudste van de hele stad is de Gevangenenpoort. Het is een van de overgebleven stadspoor-ten uit de Middeleeuwen. Er zijn er nog maar een paar in Nederland te vinden. De poort wordt ook wel de Lievevrouwepoort genoemd, omdat het de toegang verleende tot de Lieve-vrouwestraat. In Bergen op Zoom zijn ook diverse musea te vinden. Er een groot centrum in het Markiezenhof, het Historisch Centrum Bergen op Zoom, die totaal gewijd is aan muse-ums. Hier vindt u o.a. een historisch museum, waar u de geschiedenis van Bergen op Zoom nader kunt onderzoeken, een kermismuseum en een spotprentenmuseum. Door het grote aanbod is er voor elke leeftijd een leuk museum te vinden. Een dagje gezellig winkelen in Bergen op Zoom? Dat kan! Er zijn verschillende soorten winkelcentra te vinden. Het plein Grote Mark verbindt bijna alle winkelgebieden. Op dit plein vindt u tientallen cafe s, restau-rantjes en gezellige terrasjes. Er is ontzettend veel diversiteit in restaurantjes: van Grieks tot Italiaans: in Bergen op Zoom vindt u het allemaal.

Breda, Noord-Brabant

In Breda kunt u meemaken hoe een bruisende stad met een gezellig uitgaansleven toch nog historisch kan zijn. Want in het altijd gezellige Breda bruist het van de monumenten en histo-rische gebouwen. U kunt de gebouwen bewonderen terwijl u uzelf laat verwennen door de Brabantse gastvrijheid. De historie van een stad als Breda kunt u het beste te voet ontdekken. In de stad zijn verschillende stadswandelingen mogelijk waarbij u langs de mooiste historische plekken van Breda komt. Bezoek de historische bezienswaardigheden aan de hand van een boekje of met een echte stadsgids. Tijdens de historische route komt u langs de Grote Kerk, Kasteel van Breda, Het Spanjaardsgat en het Begijnhof. Een echte aanrader is een bezoek aan het Kasteel van Breda. Dit unieke kasteel ligt namelijk midden in de binnenstad van Breda. Het is mogelijk om hier ook een rondleiding te krijgen en het kasteel van binnen te bewonderen. Als u op een unieke manier Breda wilt ontdekken en een heerlijk lunch wilt nuttigen dan is de picknickboot een leuke tip. U kunt er in de zomermaanden juli en augustus ook voor kiezen om in een luxe sloep te gaan varen. Met een ervaren schipper trekt u door de wateren, voor een prachtige kijk op de stad, vanaf het water. Breda is niet alleen een historische stad, maar ook een perfecte winkelstad voor zowel jong als oud. In de historische binnenstad kunt u heerlijk winkelen met een werkelijk prachtig historisch uitzicht en ruim honderd unieke winkels en bijzondere straatjes. Iedere zondag is er in principe koopzondag in Breda. Op donderdag is het koopavond in het centrum van de stad. De Bra-bantse gezelligheid van Breda komt helemaal tot zijn recht tijdens het uitgaansleven in de stad. In het historische centrum zijn diverse restaurants te vinden waar u heerlijk kunt eten. Sluit vervolgens een heerlijk diner af in een gezellige kroeg waar de Brabantse gezelligheid overheerst. Breda heeft zo genoeg te bieden voor een heerlijk weekendje weg waar u kunt genieten van gezelligheid met een snuifje historie en cultuur.

Den Bosch, Noord-Brabant

De Hoofdstad van Noord-Brabant is Den Bosch, ook wel 's-Hertogenbosch geheten. De stad werd omstreeks 1195 gesticht. Al voor die tijd moet er een kleine nederzetting geweest zijn waaruit de stad is ontstaan. Gezien de leeftijd is het een van de oudste middeleeuwse steden van ons land. In de zelfde periode als de oprichting kreeg Den Bosch ook stadsrechten en werd daarmee gezien de strategische ligging een belangrijke en invloedrijke vestingstad. Eeuwenlang was de onneembare stad belangrijk voor de verschillende Brabantse hertogen in hun strijd tegen Gelderland. In deze periode kende Den Bosch een bloeiende en welvarende tijd. De steun aan de Spaanse bezetter ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog (1568-1648) resulteerden in een aantal langdurige belegeringen door de Unie van Utrecht (verdrag tussen Gelderland, Holland, Zeeland, Utrecht en de Ommelanden), overigens zonder succes. In 1794 werd de stad veroverd door Franse legers en kwam het bij het grote rijk van Napoleon Bonaparte. Na de verjaging van de Fransozen door de Pruisen kwam de stad bij de Koninkrijk der Nederlanden en werd het de hoofdstad van Noord Brabant. Van de vestingtijd zijn nog veel elementen in de historische binnenstad te vinden. De driehoekige markt is de oudste plek in het centrum van de stad. Aan dit gezellige plein staan veel oude panden met authentieke gevels. Midden op het plein is een nagemaakte middeleeuwse waterput te vinden. Ook het oudste bakstenen huis, de Moriaan en het stad-huis van de Den Bosch zijn aan het plein gelegen. Een stadswandeling is de beste manier om de historische binnenstad te verkennen. De vele bochtige en verspringende straatjes met pak-huizen en koopmanswoningen ademen een sfeer uit van vervlogen tijden. Via de markt kunt u snel naar de wijk Uilenburg lopen waar ook veel oude panden met mooie gevels te zien zijn. Meest opvallende verschijning in de stad is de beroemde St. Janskerk. Deze kerk staat in binnen en buitenland bekend als een van de mooiste kerken van Nederland. De bouw van de St. Janskerk werd in 1529 afgerond. De buitenkant van de kerk is voorzien van vele stenen beelden van mensen en dieren. Het carillon wordt wekelijks op de woensdag bespeeld. In de kerk zelf zijn veel kerkschatten uit het verleden te bezichtigen. Een tochtje over de Bin-nendieze (riviertje) door de binnenstad is een toeristisch hoogtepunt. Interessante musea zijn het Stedelijk Museum en het Noordbrabants Museum. Dit laatste museum is in het oude Gouvernementspaleis. Ten tijde van het carnaval heet de stad: Oeteldonk. En als u dan toch de stad bezoekt moet u zeker even het plaatselijke lekkernij proeven, de Bossche Bol.

Eindhoven, Noord-Brabant

Een van de vijf grootste steden in ons land is het in Noord-Brabant gelegen Eindhoven. De Brabantse stad kreeg al in 1232 stadrechten en werd gebouwd op een hoog gelegen terrein tussen de twee rivieren de Dommel en de Gender. In die tijd was Eindhoven eigenlijk een kleine agrarische nederzetting en geen grote stad. Maar de hertog van Brabant kwam tot dit besluit om zo de handel tussen het nu huidige Belgie en Duitsland te bevorderen. Eindhoven bleef een hele tijd een arme en kleine stad. Maar in 1900 kwam hier verandering in toen de industrie zich verder begon te ontwikkelen. Eindhoven werd een industrie stad en bouwde verschillende fabrieken. Doordat er zoveel werk was in Eindhoven kwam er op een gegeven moment zelfs een tekort aan huizen. Eindhoven bloeide helemaal op en is nu uit gegroeid tot een van de vijf grootste steden in Nederland. Ondanks dat Eindhoven pas echt ontwikkeld is in 1900 zijn er meer dan honderdvijftig rijksmonumenten. De rijksmonumenten bestaan niet alleen uit de historische gebouwen, maar ook uit nieuwe architectuur. Een hoogtepunt tijdens een bezoek aan Eindhoven is de Sint-Catharinakerk. De rooms-katholieke kerk is gevestigd in de historische binnenstad van Eindhoven en ligt aan het Catherinaplein. Het gebouw is gebouwd in neogotische stijl en ontworpen door de beroemde architect Pierre Cuypers. In 1867 werd de kerk voltooid, maar werd door bombardementen tijdens de tweede wereldoor-log zwaar beschadigd. De kerk werd vervolgens hersteld en in 1972 een officieel rijksmonu-ment. Een punt waar oud en nieuw samen komen in Eindhoven is bij de Admirant. De Admi-rant is een grote moderne woontoren en is het hoogste gebouw van Eindhoven. Naast de Admirant staat de eerste gloeilampenfabriek van Philips. Dit laat goed zien hoe oud en nieuw zijn samengekomen en waardoor Eindhoven is uitgegroeid tot een grote industriestad. Naast de architectuur in Eindhoven zijn er ook diverse parken te bezichtigen. Door de diverse parken behoort Eindhoven tot een van de groenste gemeente van Nederland. Een derde van Eindhoven is namelijk groen. Een mooi park om te bezoeken tijdens een bezoek aan Eind-hoven is het Stadswandelpark. Dit park is bereiken vanaf de binnenstad van Eindhoven en is prachtig voor een mooie wandeling. Zoals al eerder gezegd begon de geschiedenis van Eindhoven pas echt goed te lopen in 1900 toen de industrie begon aan te trekken. Een stukje belangrijke geschiedenis van Eindhoven vond plaats in 1928. In dit jaar werd een Nederlands autofabriekje gestart: DAF. De DAF fabriek is op de dag van vandaag uitgegroeid tot een museum waar autoliefhebbers zeker een bezoek aan moeten brengen tijdens een bezoek aan Eindhoven. Winkelliefhebbers komen helemaal niks tekort in Eindhoven. In het centrum, maar ook rond het historische Admirant is een winkelgebied. Combineer gerust een dag shoppen met een dag cultuur in het veelzijdige Eindhoven.

Geertruidenberg, Noord-Brabant

Geertruidenberg is een cultureel stadje in provincie Noord-Brabant. Deze prachtige stad kent talloze monumenten en bezienswaardigheden. De naam Geertruidenberg verwijst ook wel naar de Middeleeuwse heilige Gertrudis van Nijvel. Zij zou een klooster hebben gesticht op een heuvel van de stad. Geertruidenberg telt ontzettend veel bezienswaardigheden. U kunt bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de Geertruidskerk, deze is gelegen in de Markt. Dit is de oudste kerk van Noord-Brabant en heeft sinds 1540 ontzettend veel moeten doorstaan. De Geertruidskerk heeft branden, overstromingen en vernielingen door de Fran-sen het hoofd geboden. Jaarlijks is de kerk geopend in de maanden juli en augustus. Er vin-den ook vaak concerten plaats in deze maanden. Voor mensen die echt houden van een uitdaging is het ook mogelijk om de toren van de Geertruidskerk te beklimmen. In Geertrui-denberg vindt u veel monumentale beelden. Een goed voorbeeld daarvan is de waterpomp die zich bevindt in de Markt en verwijst naar de 18e eeuw. Toen werden deze pompen ge-bruikt als ontmoetingsplaats om de laatste nieuwtjes van de stad rond te vertellen. Rond de Markt vindt u talloze monumentale panden, zoals het stadshuis. Dit prachtige gebouw is vol-ledig in de stijl van 16e eeuw. Er zijn in Geertruidenberg voldoende faciliteiten die voor het hele gezin leuk zijn. Ga bijvoorbeeld gezellig een dagje met de kinderen naar kinderboerderij de Kromme Akker. Met ontzettend veel dieren, een grote speeltuin en andere activiteiten zijn uw kinderen uren zoet. Naast ontzettend veel monumenten en bezienswaardigheden vindt u ook een prachtige natuur in Geertruidenberg. Dit kunt u natuurlijk het best beleven door een van de vele fiets- en wandelroutes te nemen. Deze perfect uitgestippelde routes leiden u door de mooiste stukjes natuur. Een goed voorbeeld van een prachtig stukje natuur is natuurlijk de rivier de Donge. Deze prachtige rivier loopt door de hele. Misschien wel de meest bekende recreatieplaats, vlak bij Geertruidenberg, is de Biesbosch. De Biesbosch is een verbazingwekkend stukje natuur. Met maar liefst 9.000 hectare aan grond kent het ontzettend veel soorten van flora en fauna. In 1987 werd dit gebied als Nationaal Park erkend.

Helmond, Noord-Brabant

Helmond is een warme stad in Brabant. Helmond kent vooral een historie als het gaat om de industrie. De metaalindustrie en textielindustrie waren hier gevestigd. Als u de mooiste plekjes van de stad wil bezoeken dan kunt u het beste een rondje Helmond maken. Een rondje Helmond is een speciale fietsroute van 45 kilometer lang. Tijdens een bezoek aan Helmond kan een bezoek aan Het Kasteel van Helmond natuurlijk niet ontbreken. Het Kasteel van Helmond is gebouwd in 1325 en is nog steeds in een goede staat. In het Kasteel van Helmond is ook het gemeentemuseum gevestigd. Ontspannen kan ook in het stadspark De Warande. Hier is ook een midgetgolfbaan te vinden. Daarnaast is er een terras dat zelfs in de winter geopend is. In het centrum van de stad Helmond kunt u terecht voor een gezellige middag winkelen. Op vrijdagavond is het koopavond. Uitgaan kan in Helmond op een gezellige Brabantse manier waarbij iedereen welkom is. Er zijn tientallen terrassen en cafe's te vinden in de Brabantse stad. In het centrum van de stad is tevens een casino te vinden waar je gezellig de avond door kan brengen. Brabant wordt al snel verbonden met het boerenleven. In Helmond is het mogelijk om een dag kennis te maken met dit leven. In het museum Jan Visser kunt u een rondleiding krijgen langs ambachtelijke landbouwvoertuigen en gebruiksvoorwerpen. Op vrijdag en zaterdag is het museum gesloten, maar in de rest van de week kunt u gewoon een bezoek brengen. Helmond is al lang niet meer de industriestad van vroeger. Met een gezellig centrum en een oud kasteel is er in Helmond veel meer te beleven.

Oss, Noord-Brabant

Oss is een gezellige stad in de provincie Noord-Brabant en ligt tussen Nijmegen en Den Bosch. De stad kent tientallen bezienswaardigheden en nog veel meer monumenten. Hier-door is het een stad waar u zich niet snel zult vervelen. Ga heerlijk wandelen of fietsen door al het natuurschoon dat de stad te bieden heeft of breng een bezoekje aan het winkelcentrum en shop de hele dag door! In Oss verveelt niemand zich. Treed binnen en ervaar de gezelligheid van deze stad. De stad Oss bestaat al heel lang. Historici geloven zelfs dat er al bewoners waren in 2000 voor Christus. De eerste vermeldingen kwamen echter pas los rond 1161. Uiteindelijk verkreeg Oss eindelijk haar stadrechten in 1399. Iets meer dan 100 jaar daarvoor, in 1286, verkregen ze al hun eerste gemeenterechten, die werden gegeven door Hertog Jan I van Brabant. Sinds de eerste stadsrechten is Oss alleen maar blijven groeien op vrijwel elk gebied. Tegenwoordig is Oss een leuke stad, perfect voor een korte vakantie of een ontspannend dagje weg! Een belangrijk stuk van de geschiedenis van Oss is terugge-vonden in de overblijfselen van het kasteel van Oss. Dit was een stadskasteel in 1374 dat ervoor diende om de stad te bewaken. Het kasteel heeft helaas zijn positie moeten afstaan en is uiteindelijk in verval geraakt en gesloopt of vernietigd. Pas in 1994 werden stukken van het kasteel gevonden, vlakbij het tegenwoordige winkelcentrum de Gelderse Poort. Hier kunt u nog steeds enkele stukken van het kasteel bekijken. Er is zelfs een speciale glasplaat aan-gebracht, zodat de fundamenten van een torentje beter bekeken kunnen worden. In Oss kunt u heerlijk wandelen of fietsen. Er zijn talloze routes te vinden met een uitstekende bewegwijzering. Een aanrader is het natuurgebied de Maashorst. Dit natuurgebied biedt echt een fabelachtig uitzicht en fantastische paden voor wandelaars en skeeleraars! Naast routes in echte natuurgebieden, parkjes en andere rustige plaatsen kunt u ook een prachtige stadswandeling maken. Zo kunt u pas echt de gezelligheid van Oss proeven. Een groot voordeel is ook dat u na een lange wandeling uw dorst kunt lessen bij een van de vele terrasjes en cafeetjes.

Tilburg, Noord-Brabant

Tilburg is het hart van Brabant en heeft werkelijk alles te bieden wat u maar kunt bedenken. Tilburg staat niet direct bekend als een stad vol met oude monumenten. Toch kunt u heerlijk door de klassieke straten van de stad wandelen en volop genieten. In de westzijde van de binnenstad betreedt u volgens de Tilburgers het dwaalgebied. In dit gebied kunt u heerlijk winkelen in straten waar nog de ruimte is om te dwalen. Dankzij de brede trottoirs is er voetgangersruimte genoeg en in de omgeving zijn voldoende oude gebouwen te vinden om van te genieten. De binnenstad bestaat volop uit monumentale straatjes waar niet alleen winkeltjes te vinden zijn, maar ook musea en galeries. Het uitgaansgebied van Tilburg bestaat uit pleinen. Een terrasje pakken behoort tot het echte leven onder de Tilburgers. Onder de Tilburgers zijn vooral de heuvel, de oude markt en het Piusplein populair. Maar Tilburg van een andere kant ontdekken kan ook. Breng dan een bezoek aan de Piushaven en huur uw eigen roeiboot of kano. Hiermee krijgt u een compleet andere kant van de stad te zien. U kunt u ook er ook voor kiezen om Tilburg met een marinesloep, onder leiding van een ervaren schipper, te ontdekken. Tilburg is trots op haar rijke aanbod aan musea en monumenten. Hiervoor is dan ook speciaal een kunst- en monumentenroute uitgestippeld. Deze route is te volgen met de smartphone. Tijdens de route komt u van alles over de rijke geschiedenis van de stad te weten. Uiteraard krijt u ook een kijkje bij de beste musea in de stad. Onder een aantal bezienswaardigheden in Tilburg behoren natuurlijk musea. In het Natuurmuseum Brabant kunt u terecht voor tentoonstellingen over de natuur. Een andere aanrader is Vincents Tekenlokaal, de plek waarbij het voor Vincent van Gogh allemaal begon. In het oude paleis van koning Willem de II kreeg van Gogh zijn eerste les.

Afbeeldingsresultaat voor brabant

De vragen: Is er iets leuks te doen in Noord-Brabant dit weekend?, Wat is er te doen in omgeving Noord-Brabant? of Wat is een leuk uitje in Noord-Brabant met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!