Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Flevoland 2 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Iets leuks doen? Leuke uitjes in Flavoland?

Hier boven ziet u de geselecteerde uitjes, uitstapjes en activiteiten.
Teveel resultaten? Kies dan een van de zoek mogelijkheden in het menu!

leuk uitje of uitstapje in Flevoland

lekker even een dagje weg in Flevoland

dagje weg flevoland uitjes uitstapjes

Flevoland is de twaalfde en jongste provincie van Nederland en is alle ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. De provincie Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. De instelling als provincie werd bij wet besloten op 27 juni 1985, en uitgevoerd op 1 januari 1986. Lelystad was de hoofdstad van de nieuwe provincie, die uit zes gemeenten bestond. De oudste gemeente is Urk. De andere steden zijn Almere, Dronten, Noordoostpolder en Zeewolde.

leuk dagje uit in Flevoland

dagje weg flevoland uitjes uitstapjes

Behalve steden, dorpen en polders heeft Flevoland ook een aantal bos- en recreatiegebieden. Belangrijke natuurgebieden zijn de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen en Horsterwold. Verder zijn er goede recreatiemogelijkheden op de randmeren; het Veluwemeer, het Eemmeer, het Gooimeer, het Ketelmeer en op het IJsselmeer en het Markermeer. In Flevoland zijn de Orchideeenhoeve en de Vlindervallei beslist een bezoek waard. Bij het shoppen in Batavia Stad mag een kijkje bij de VOC-replica de Batavia niet ontbreken. En uiteraard is Urk alleen al voor de historie en sfeer een bezoekje waard.

 

er even op uit of iets leuks doen in Flevoland

Flevoland leent zich door de opzet en de weidsheid natuurlijk heel goed voor wandelingen of fietstochten. Naast de vele stranden worden er ook excursies gedaan, zoals een wandeling op zoek naar de aalscholvers in de Lepelaarsplassen.

leuke uitjes met de kinderen in Flevoland

dagje weg flevoland uitjes uitstapjes

Bij Biddinghuizen is het attractiepark Walibi Holland te vinden. Maar Flevoland kent ook talrijke speelparadijzen, zowel binnen als buiten, zoals het Grote Kabouterbos in Dronten.


 

 

 

Een avondje theater
in Flevoland?

In Flevoland een concert
bezoeken?

Afbeeldingsresultaat voor flevoland

leuke uitjes of leuke uitstapjes naar Flevoland

wat is er te doen in Almere?

wat is er te doen in Dronten?

wat is er te doen in Lelystad?

wat is er te doen op Urk?

 

 

 

 

 

 

 

 

dagje weg in Flevoland? lees over de historie

Flevoland is de twaalfde en jongste provincie van Nederland, bestaande uit de Noord-oostpolder, Oostelijk en Zuidelijk Flevoland, alle ontstaan door drooglegging van delen van de voormalige Zuiderzee, met daarbinnen de voormalige eilanden Urk en Schokland. Flevoland wordt in het uiterste noorden begrensd door Friesland en in het noordoosten door Overijssel. Het grenst in het noorden aan het Markermeer en het IJsselmeer. In het zuidoosten grenst de provincie aan Gelderland, in het zuiden aan Utrecht en Noord-Holland.

De provincie Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. De provincie bestaat uit twee delen: de Noordoostpolder, dat een voortzetting is van het vaste-land, en de Flevopolder, het grootste kunstmatige eiland ter wereld. De Flevopolder is ver-bonden met het vasteland met bruggen (zoals de Stichtse Brug, Hollandse Brug en Ketelbrug) en een dijk (Houtribdijk). De provincie ligt gemiddeld ongeveer 5 meter onder de zeespiegel.

De instelling als provincie Flevoland werd uitgevoerd op 1 januari 1986. Lelystad was de hoofdstad van de nieuwe provincie, die uit zes gemeenten bestond. De oudste gemeente is Urk, dat tot 1950 bij Noord-Holland hoorde maar in genoemd jaar bij Overijssel werd gevoegd. De gemeente Noordoostpolder bestaat sinds 1962 en hoorde van 1962-1986 tijdelijk bij Overijssel. De gemeente Dronten, die sinds 1972 bestaat, was voor 1986 niet provinciaal ingedeeld. Hetzelfde gold voor de gemeenten Lelystad, die in 1980 werd ingesteld, en de gemeenten Almere en Zeewolde, die sinds 1984 bestaan.

dagje uit in Flevoland? lees over de geografie

De naam Flevoland is afgeleid van het Flevomeer, ofwel Lacus Flevo, zoals dit door de Romeinen werd genoemd in 44 na Christus. Door het langzaamaan stijgen van de zeespiegel ontstonden in het Zuiderzeegebied geleidelijk een aantal meren, die rond het begin van onze jaartelling aaneengesloten raakten. Het proces zette zich door en geleidelijk aan ontstond uit dit meer de Zuiderzee.

Op 14 juni 1918 werd tot de inpoldering van de Zuiderzee besloten. Uit dit plan kwam de Afsluitdijk voort, waarvan het laatste gat werd gedicht in 1932. De Zuiderzee werd daarmee afgesloten van de Noordzee en heette voortaan het IJsselmeer. De nieuwe polders kregen in het begin hoofdzakelijk een agrarische bestemming. Tegenwoordig is Almere een overloop-gebied bij Amsterdam. Flevoland telt zes gemeenten: Lelystad, Almere, Dronten, Noordoost-polder, Urk en Zeewolde. Vooral Zuidelijk Flevoland is bedoeld om de bevolkingsgroei in de dichtbevolkte Randstad op te vangen.

De meeste natuurgebieden zijn in bezit van Staatsbosbeheer. Belangrijke natuurgebieden zijn de Oostvaardersplassen, de Lepelaarplassen en Horsterwold. Behalve steden, dorpen en polders heeft Flevoland ook een aantal bosgebieden en recreatiegebieden. Verder zijn er goede recreatiemogelijkheden op de randmeren; het Veluwemeer (oost), Eemmeer en Gooimeer (zuid) en Ketelmeer (noord) en op het IJsselmeer en het Markermeer. Bij Bidding-huizen is het attractiepark Walibi Holland te vinden.

Ontdek Flevoland

Het groene en waterrijke Flevoland was honderd jaar geleden nog een binnenzee. Sinds in 1918 het plan is gemaakt om dit stuk Zuiderzee droog te leggen is Flevoland in ongeveer driekwart eeuw geworden tot wat het nu is. Flevoland kenmerkt zich door veel open ruimte en een strakke indeling. De provincie bestaat uit twee delen. De Noordoostpolder is een voortzetting van het vaste land. De Flevopolder is in feite het grootste kunstmatige eiland, door mensenhanden gemaakt, ter wereld. De Nooroostpolder bestaat voornamelijk uit landbouwgronden, terwijl de minder vruchtbare delen met bossen zijn beplant. In het voorjaar Zijn er volop velden met bloeiende tulpen en lelies. Er zijn in zuidelijk Flevoland de afgelopen tientallen jaren mooie, waardevolle natuurgebieden gevormd. Denk aan de beschermde Oostvaardersplassen waar een ongekend groot aantal zeldzame vogels vertoeft. Dit natuur-reservaat bestaat uit water en moeras en mag niet door mensen betreden worden. Vanaf de vele wandel- en fietspaden en de aanwezige uitkijkpunten en observatiehutten kan men dit unieke gebied wel beleven. Walibi-world in Biddinghuizen is een bekend pretpark en dus uitermate geschikt voor de kids. Bij Lelystad zijn een aantal interessante musea te bezoeken.

Almere, Flevoland

Lelystad, Flevoland

Net als Flevoland is Lelystad jong te noemen. De stad is gesticht in 1967 en bestaat dus nog geen 50 jaar. Monumenten hoeft u er dus niet te verwachten. Lelystad ligt aan het water en beschikt daarom wel over diverse havens waar de pleziervaart terecht kan. Het IJsselmeer is vlak bij en biedt veel mogelijkheden voor alle vormen van waterrecreatie. Lelystad is dus een moderne stad en qua oppervlakte de grootste gemeente van Nederland. Ondanks haar jonge geschiedenis kent Lelystad een aantal interessante bezienswaardigheden en attracties. Zo is de Bataviawerf te bezichtigen. Op deze werf zijn een aantal VOC schepen op ambachtelijke wijze nagebouwd. U kunt de schepen bekijken en er is aanvullende informatie uit de VOC tijd. Vlakbij de Batavia werf is Batavia Stad Outlet Shopping gevestigd. Hier kunt u naar hartenlust inkopen kunt doen. Ook leuk om te doen is een bezoek te brengen aan Aviodrome, het Nederlandse nationale luchtvaart themapark. De collectie van de Aviodrome toont de luchtvaarthistorie van Nederland en heeft een uitgebreide collectie historische vliegtuigen. De kinderen zullen het reuze naar hun zin hebben in het Natuurpark Lelystad. In dit bijzondere park in de voormalige Zuiderzee, lijkt het alsof alle wilde dieren in de vrije natuur leven. Wie door het gebied wandelt of fietst, zal bijzondere diersoorten als wisenten, elanden, edelherten, wilde zwijnen, bevers en otters kunnen tegenkomen.

De vragen: Is er iets leuks te doen in Flevoland dit weekend?, Wat is er te doen in omgeving Flevoland? of Wat is een leuk uitje in Flevoland met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!