Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Zwolle 102 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Zwolle en omgeving?

Hierboven de uitjes in Zwolle. Uitstapjes in omgeving Zwolle zoeken? 
Gebruik dan postcode 8044ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Zwolle

dagje uit omgeving zwolle uitje uitstapje

Zwolle ligt aan aan het Zwarte Water en aan de Overijsselse Vecht, ligt aan de rand van de landstreek Salland. Zwolle is in de Middeleeuwen ontstaan op een dekzandrug tussen de IJssel en de Overijsselse Vecht aan het riviertje de Aa. Dit was een hoger gelegen en bewoonbare plek in het verder moerassige landschap. Zo'n plek werd destijds een 'suol' genoemd. De zandrug is nog altijd zichtbaar door de hoogteverschillen in de stad. Het hoogteverschil is het duidelijkst in de passage tussen de Voorstraat en de Melkmarkt. Hier zijn traptreden aangelegd om het hoogteverschil op te vangen. Zwollenaren worden ook 'blauwvingers' genoemd, hetgeen volgens de overlevering te maken had met de verkoop van een klokkenspel aan Kampen. De Kampenaren betaalden met karrenladingen vierduitstukken en de Zwollenaren kregen blauwe vingers van het tellen.

wat is er te doen in Zwolle?

dagje uit omgeving zwolle uitje uitstapje

Wandelen of fietsen? Zwolle is bekend als de groenste gemeente van Nederland. Door de ligging op een kruispunt van geologische en geografische invloeden komen sommige planten, zoals de zeldzame kievitsbloem, alleen hier voor. Zwolle beschikt over 33 parken, zoals het Stinspark (waar kasteel Voorst zich bevond), stadspark Potgietersingel en het Engelse Werk. Een interessant natuurpark is Ecodrome.

Musea in Zwolle zijn het Stedelijk Museum Zwolle, museum De Fundatie en het Sinterklaasmuseum.

Bijzondere Evenementen in Zwolle zijn het Hanzefestival, het Van Eigen Bodem-festival, het Straten Festival, Festival ZwArt, Citymoves, het Internationaal Gitaarfestival Zwolle (oktober-november), Fusion of Dance, Hard Energy, Zwolle op het Water. De Blauwvingerdag vindt elke woensdag in juli plaats.

wat zijn leuke uitjes in Zwolle?

dagje uit omgeving zwolle uitje uitstapje

In Zwolle zijn veel oude en monumentale bouwwerken bewaard gebleven. De Basiliek van OLV Tenhemelop-neming, is uit 1394. De Peperbus is een Laatgotische toren uit 1454. Van de restanten van de stadsmuur zijn nog steeds de Sassenpoort, maar ook de restanten van de Diezerpoort en Steenpoort te bewonderen. Het Pelserbrugje, een wipbrug uit 1686, is in 1974 opnieuw gebouwd. Het Oorlogsmonument Zwolle in het Ter Pelkwijkpark herinnert aan alle Zwollenaren die om zijn gekomen door oorlogshandelingen in de Tweede Wereldoorlog.

 

 

dagje weg in omgeving Zwolle

wat is er te doen in Dalfsen?

wat is er te doen in Kampen?

wat is er te doen in Ommen?

wat is er te doen in Staphorst?

wat is er te doen in Vollenhove?

 

 

 

 

 

 

 

 

In Zwolle een film uitje
?

Een theater uitje
in Zwolle?

In Zwolle een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Zwolle zoeken?
Gebruik dan postcode 8044ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Zwolle, Overijssel


dagje uit omgeving zwolle uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Zwolle, Overijssel

De vragen: Is er iets leuks te doen in Zwolle dit weekend?, Wat is er te doen in Zwolle en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Zwolle met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje uit omgeving zwolle uitje uitstapje dagje uit omgeving zwolle uitje uitstapje dagje uit omgeving zwolle uitje uitstapje