Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Zutphen 40 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Zutphen en omgeving?

Hierboven de uitjes in Zutphen. Uitstapjes in omgeving Zutphen zoeken? 
Gebruik dan postcode 7207ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Zutphen

dagje weg omgeving zutphen uitje uitstapje

Zutphen is een Hanzestad, het wapen Zutphen draagt daarvan nog steeds de symbolen, gelegen aan de rivier de IJssel. De geschiedenis bestrijkt meer dan 1700 jaar. In de late 9e eeuw werd Zutphen verwoest bij vikingaanvallen, waarna aan het einde van die eeuw een ronde ringwal werd opgericht met een 20 meter brede U-vormige gracht. De loop van de markten Groenmarkt, Houtmarkt en Zaadmarkt zijn nog een deel van die voormalige ringwal en gracht. De 16e eeuw bracht moeilijke tijden voor Zutphen door de opkomst van andere steden en de Tachtigjarige Oorlog met de Spanjaarden. Kort na 1700 werd de vesting Zutphen uitgebreid. Enkele delen van de vestingwerken zijn nog zichtbaar, zoals het Bourgonjebolwerk aan de IJsselkade.

Tegenwoordig zijn in het centrum van Zutphen nog vele sporen te vinden van de middeleeuwse bloeitijd van de stad, zoals de Drogenapstoren, de Bourgonjetoren, de Kruittoren, de Spaanse Poort en diverse waltorens aan de Bornhovestraat en Armenhage uit de 13e eeuw. Daarnaast zijn er ook nog grote stukken stadsmuur te vinden, waaronder een stuk bij de Drogenapstoren, en een stuk bij de Berkelpoort. De binnenstad heeft een middeleeuws karakter.

wat is er te doen in Zutphen?

dagje weg omgeving zutphen uitje uitstapje

Zutphen heeft een aantal musea, waaronder het Grafisch Museum Zutphen, het Museum Henriette Polak en het Stedelijk Museum Zutphen, een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving in beeld brengt.

In mei vindt ieder jaar de Meimarkt plaats. Iedere zomer worden op vier opeenvolgende woensdagen de Zomerfeesten gehouden, met muziekpodia door het gehele centrum en een amateurwielerwedstrijd door het centrum. In augustus vindt de jaarlijkse kunstmarkt plaats. Begin september komen dweilorkesten naar de Zutphense Dweildag. Op de derde zondag van september vindt het Chocoladefestival plaats. Tijdens dit festival is dan in de binnenstad van alles te zien op het gebied van chocolade, omlijst met muziek en optredens van verschillende artiesten. Ook is er jaarlijks in oktober de nationale bokbierdag. De markt van Zutphen is dan een groot cafe met allerlei soorten bokbier. Tegenwoordig heeft ook de Hanze-stadsbrouwerij van Zutphen zijn eigen bokbier.

wat zijn leuke uitjes in Zutphen?

dagje weg omgeving zutphen uitje uitstapje

Vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren wordt Zutphen ook regelmatig aangeduid als Torenstad. Omdat er in het centrum van Zutphen weinig hoogbouw is zijn de historische torenspitsen goed zichtbaar. De Walburgiskerk werd rond 1050 gesticht en daarna vergroot tot grote hallenkerk in Nederrijnse gotiek. De Broederenkerk is een grote vroeg-14e eeuwse kloosterkerk van de Dominicaner orde. De Nieuwstadskerk is gesticht als parochiekerk, omstreeks 1250. Het is de enige kerk met vier originele middeleeuwse luidklokken. De Drogenapstoren is gebouwd in 1444 als stadspoort. Stadsmuzikant Tonis Drogenap woonde er rond 1555 en gaf de toren zijn huidige naam. De Wijnhuistoren is de toren van het Wijnhuis. De Bourgonjetoren is een geschutstoren uit 1457 met muren van bijna vier meter dik. De Berkelpoort is onderdeel van de stadsmuur.

 

 

dagje weg in omgeving Zutphen

wat is er te doen in omgeving Bronkhorst?

wat is er te doen in omgeving Lochem?

 

 

 

 

 

 

 

In Zutphen een film uitje
?

Een theater uitje
in Zutphen?

In Zutphen een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Zutphen zoeken?
Gebruik dan postcode 7207ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Zutphen, Gelderland


dagje weg omgeving zutphen uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Zutphen, Gelderland

De vragen: Is er iets leuks te doen in Zutphen dit weekend?, Wat is er te doen in Zutphen en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Zutphen met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

 

dagje weg omgeving zutphen uitje uitstapje dagje weg omgeving zutphen uitje uitstapje dagje weg omgeving zutphen uitje uitstapje