Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Zoetermeer 40 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Zoetermeer en omgeving?

Hier boven ziet u de geselecteerde uitjes en uitstapjes in Zoetermeer.
Te veel uitjes? Kies een van de zoek mogelijkheden in het menu en neem postcode 2729ab.

Hierboven de uitjes in Zoetermeer. Uitstapjes in omgeving Zoetermeer zoeken? 
Gebruik dan postcode 2729ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Zoetermeer

dagje weg omgeving zoetermeer uitje uitstapje

In 1962 werd Zoetermeer aangewezen als groeikern van Den Haag. In de volksmond wordt Zoetermeer ook wel met een lichte zelfspot 'Sweet Lake City' genoemd, een vrije vertaling van haar naam. De bewoning van Zoetermeer is waarschijnlijk ongeveer 1000 jaar geleden ontstaan aan de rand van de veenontginning in de buurt van het in de 17e eeuw drooggemalen Soetermeerse meer. Zoetermeer en de verbindingen over water hebben een belangrijke rol gespeeld bij de Slag bij Zoetermeer (Leidens ontzet). Het huidige Zoetermeer is ontstaan uit de samenvoeging van de gemeenten Seghwaert (Zegwaard) en Zoetermeer op 1 mei 1935. Tegenwoordig wil Zoetermeer zich doen gelden als ICT-stad; in 2007 werd Zoetermeer de eerste Ne-derlandse gemeente met een stadhuis in de virtuele wereld Second Life.

Bekende Zoetermeerders zijn Leroy Fer (voetballer), Bert van Leeuwen (tv-presentator), Michael Pilarczyk (diskjockey), John Williams (tv-presentator), John Ewbank (producent), Erica Terpstra (zwemster, voorzitter NOC-NSF), Georgina Verbaan (actrice) en Sugar Lee Hooper (zangeres).

wat is er te doen in Zoetermeer?

dagje weg omgeving zoetermeer uitje uitstapje

Zoetermeer heeft een indoorskibaan, SnowWorld, klimhal Ayers Rock en het spectaculaire Dutch Water Dreams (olympische wildwaterbaan en indoor-Flowriders). Naast deze sportieve activiteiten is er het oude dorp.

Zoetermeer ligt midden in het Groene Hart. Hierdoor is Zoetermeer omringd door prachtige polderlandschappen en, aan de oostkant, het Rottegebied. Natuurliefhebbers kunnen terecht bij de Zoetermeerse plas en recreatiegebied de Noord Aa. Parken zijn het Westerpark, het Buytenpark, waar Gallowayrunderen vrij rondlopen en het Balijbos.

Evenementen in Zoetermeer zijn onder andere het Sweet Lake Caribbean Festival, een Beachvolleyspektakel, het Bevrijdingsfestival, het Bluesfestival, Culinair Zoetermeer, de Cultu-rele Uitmarkt, Dutch Dragons Drakebootfestival, Lichtjesavond (in de Dorpsstraat).

wat zijn leuke uitjes in Zoetermeer?

dagje weg omgeving zoetermeer uitje uitstapje

Bezienswaardigheden in Zoetermeer zijn het Stadsmuseum, de Oude Kerk, het Huis te Palenstein, de Nelson mandelabrug, de Balijbrug, de watertoren en korenmolen De Hoop.


 

dagje weg in omgeving Zoetermeer

wat is er te doen in omgeving Alphen aan den Rijn?

wat is er te doen in omgeving Delft?

wat is er te doen in omgeving Den Haag?

wat is er te doen in omgeving Gouda?

wat is er te doen in omgeving Leiden?

wat is er te doen in omgeving Scheveningen?

wat is er te doen in omgeving Schiedam?

 

 

 

 

 

 

 

 

In Zoetermeer een film uitje
?

Een theater uitje
in Zoetermeer?

In Zoetermeer een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Zoetermeer zoeken?
Gebruik dan postcode 2729ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Zoetermeer, Zuid-Holland


dagje weg omgeving zoetermeer uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Zoetermeer, Zuid-Holland

De vragen: Is er iets leuks te doen in Zoetermeer dit weekend?, Wat is er te doen in Zoetermeer en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Zoetermeer met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje weg omgeving zoetermeer uitje uitstapje dagje weg omgeving zoetermeer uitje uitstapje dagje weg omgeving zoetermeer uitje uitstapje