Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Utrecht 229 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Utrecht en omgeving?

Hierboven de uitjes in Utrecht. Uitstapjes in omgeving Utrecht zoeken? 
Gebruik dan postcode 3585ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Utrecht

dagje weg omgeving utrecht uitje uitstapje

Utrecht is centraal gelegen op een knooppunt van wegen, spoorwegen en waterwegen en heeft een belangrijk historisch centrum. Kenmerkend voor de stad zijn onder meer de werven en de Dom van Utrecht. Vanwege de Domtoren wordt de stad ook wel Domstad genoemd. Een inwoner van Utrecht laat zich liever Utrechter dan Utrechtenaar noemen. Achter de Dom was er in de achttiende eeuw een geheime ontmoetingsplaats van homoseksuelen. Toen dit aan het licht kwam werd Utrechtenaar een scheldwoord. Inwoners van de stad worden ook wel 'baliekluivers' genoemd, naar de Utrechters die elkaar, hangend over de balies van de bruggen van de Oudegracht, ontmoetten en spraken. Op en rond het huidige Domplein is de plaats waar de Romeinen rond 50 na Chr. de basis voor de stad Utrecht hebben gelegd. Aan de oever van de Rijn bouwden ze het castellum Traiectum, onderdeel van de verdedigingsgordel langs de noordgrens van het Romeinse Rijk, de zogenaamde limes. De overgebleven ommuring leefde voort als de burcht Trecht.

wat is er te doen in Utrecht

dagje weg omgeving utrecht uitje uitstapje

Musea in utrecht zijn het Aboriginal Art Museum, het Centraal Museum, het Centrum Beeldende Kunst Utrecht, het Dirkje Kuik Museum, het Geldmuseum, Museum Catharijneconvent, Museum Maluku, Museum Speelklok, het Spoorwegmuseum, Sterrenwacht Sonnenborgh, het Universiteitsmuseum en het Volksbuurtmuseum.

Utrecht kent daarnaast de nodige evenementen en festivals, zoals het Springdance festival in april, het theaterfestival aan de Werf (mei), het Latin American Film Festival (LAFF), in mei, het alternatief muziekfestival Summer Darkness (augustus), het Holland Festival Oude Muziek (augustus/september), het Utrechts Literatuur Festival (oktober), het Holland Animation Film Festival (Animatiefestival in november) en Le Guess Who?, een muziekfestival gericht op Indierock en experimentele rock (eind november).

wat zijn leuke uitjes in Utrecht?

dagje weg omgeving utrecht uitje uitstapje

Utrecht heeft een historisch centrum, dat grotendeels nog door een singel wordt omringd. De Oudegracht en Nieuwegracht zijn uniek vanwege de werven, lage kades waarop de werfkelders van de huizen aan de gracht uitkomen. Het Rietveld Schroderhuis (1924) is opgenomen op de Werelderfgoedlijst. Utrecht telt vele interessante kerken, waaronder enkele zeer oude. In de elfde eeuw werden vijf kerken gebouwd in de vorm van een kruis. In het midden staat de Dom, aan de noordpunt de Janskerk, de oostpunt de Pieterskerk, en in het zuiden en het westen stonden respectievelijk de voormalige Paulusabdij (nu de vestiging van het Utrechts Archief) en de Mariakerk. De Dom is de voornaamste kerk van de stad. Met de bouw werd in 1254 begonnen. De beroemde, 112 meter hoge Domtoren is de hoogste kerktoren van Nederland. Door een tornado in 1674 is een deel van de kerk ingestort en staat de toren los.

Andere bezienswaardigheden in Utrecht zijn het woonhuis Oudaen uit 1280, huis Sonnenborgh (thans in gebruik als sterrenwacht). De Krakeling, achter Sint-Pieter, is een woonhuis uit 1663 met vreemde ornamenten en een bijzondere deur. De Winkel van Sinkel aan de Oudegracht uit 1839, was een van de eerste warenhuizen in Nederland, het stadhuis van Utrecht (1826), de Jugendstil Apotheek op Voorstraat 6, de Forten bij Utrecht als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In Utrecht zijn ook meerdere stadspoorten en hofjes bewaard gebleven

dagje weg in omgeving Utrecht

wat is er te doen in Doorn?

wat is er te doen in Loenen?

wat is er te doen in Oudewater?

wat is er te doen in Zeist?

wat is er te doen in Woerden?

wat is er te doen in Wijk bij Duurstede?

 

In Utrecht een film uitje?

Een theater uitje in Utrecht?

In Utrecht een concert bezoeken?

Wilt u uitjes in omgeving Utrecht zoeken?
Gebruik dan postcode 3585ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

 

 

leuk uitje of leuke uitjes in Utrecht

Utrecht verkennen!

Utrecht is een bruisende universiteitsstad. Klein genoeg om wandelend de historische binnenstad te verkennen. Groot genoeg om dagenlang te genieten, van festivals, trendy winkels en verrassende musea. In Utrecht is veel te ontdekken, zoals de prachtige gotische domtoren: de hoogste kerktoren van Nederland en symbool van Utrecht. Even buiten de stad vind je bovendien forten en een betoverend mooi kasteel. Maar ook liefhebbers van moderne architectuur kunnen naar Utrecht. Op universiteitscampus De Uithof bepalen gebouwen van toparchitecten het beeld. Het Rietveld Schroderhuis is een must. En loop ook het kleinste huis van Utrecht niet voorbij.

dagje weg omgeving utrecht uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Utrecht

Utrecht bruist

Utrecht is genieten. Trendy designwinkeltjes, urban hotspots voor slow coffee en eigenzinnige winkelconcepten. Je vindt ze bijna overal. Lekker slenteren in intieme winkelstraatjes. Met luxe boetieks, antieke drogisterijen en culinaire winkels om bij te watertanden. Wie daar niet genoeg aan heeft, kan ook urenlang shoppen in het overdekte winkelcentrum. Fijnproevers vinden in Utrecht een keur aan restaurants. Met moderne of juist klassieke keuken. Of je nu een drankje drinkt op de beroemde werfterrassen aan de Oudegracht of je culinair laat verwennen, de historische binnenstad vormt het perfecte decor.

dagje weg omgeving utrecht uitje uitstapje

 

Utrecht, rijk aan cultuur

Het museumaanbod is opvallend divers. Bewonder de grootse Rietveld collectie, een unieke verzameling speelklokken of middeleeuwse meesterwerken. Utrecht heeft festivals in alle soorten en maten. In heerlijke parken en op oude marktpleinen. Utrecht heeft een volle culturele agenda.

dagje weg omgeving utrecht uitje uitstapje

 

Utrecht is teveel voor een dag

Zelfs in het donker is nog van alles te ontdekken. Trakteer je zintuigen op Trajectum Lumen, een wandelroute langs betoverende lichtkunstwerken. Maak het lekker laat. Want wie Utrecht echt wil beleven blijft een nachtje slapen. Morgen heeft Utrecht ook nog veel te bieden.

dagje weg omgeving utrecht uitje uitstapje
 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Utrecht dit weekend?, Wat is er te doen in Utrecht en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Utrecht met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!