Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Tilburg 95 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Tilburg en omgeving?

Hierboven de uitjes in Tilburg. Uitstapjes in omgeving Tilburg zoeken? 
Gebruik dan postcode 5049ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Tilburg

daqje weg omgeving tilburg uitje uitstapje

Prehistorische sporen van bewoning in het tegenwoordige Tilburg zijn gevonden bij industrieterrein Kraaiven en dateren van 9000 jaar voor Christus. De huidige wetenschap gaat ervan uit dat dat rondtrekkende jagers-verzamelaars waren van de Tjongercultuur. De naam Tilburg komt voor het eerst voor in het Liber Aureus uit 1191. Tilburg is tot stad geworden door de opkomst van de textielindustrie, met name de wollenstoffenindustrie. Met name de familie Mutsaerts ontwikkelde zich later tot een familie van wollenstoffenfabrikanten. De grondstof werd geleverd door de honderdduizenden heideschapen die in Noord-Brabant te vinden waren.

wat is er te doen in Tilburg?

daqje weg omgeving tilburg uitje uitstapje

Boeiende musea zijn onder andere Natuurmuseum Brabant, museum De Pont en het Textielmuseum. Tilburg is landelijk bekend vanwege de Tilburgse Kermis. Jaarlijks vinden in Tilburg het City Sounds Festival, de meimarkt, het Roadburn Festival, het Festival van het Levenslied, Festival Mundial en het International Gipsy Festival plaats.

wat zijn leuke uitjes in Tilburg?

daqje weg omgeving tilburg uitje uitstapje

Fraaie plekjes om eens naar toe te gaan zijn de Oude Markt met de Heikese kerk, uit 1828, met een oorspronkelijk laat-15e-eeuwse toren en het Heuvelplein met de neogotische Heuvelse kerk. Ook het Paleis-Raadhuis is een bezoekje waard. De Lancierskazerne uit 1842, het geboortehuis van Peerke Donders en het Indie-monument zijn eveneens interessant. De Goirkestraat vanaf het Textielmuseum tot de Goirkese kerk is een beschermd stadsgezicht. Op het Hasseltplein staat de Hasseltse kapel, die dateert van voor 1536. Moderne architectuur vindt u in de vorm van het Westpoint, het Centraal Station, het Cenakel en de StadsHeer.

 

 

dagje weg in omgeving Tilburg:

wat is er te doen in Breda?

wat is er te doen in Hilvarenbeek?

wat is er te doen in Kaatsheuvel?

 

 

 

 

 

 

 

 

In Tilburg een film uitje
?

Een theater uitje
in Tilburg?

In Tilburg een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Tilburg zoeken?
Gebruik dan postcode 5049ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Tilburg, Noord-Brabant

daqje weg omgeving tilburg uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Tilburg, Noord-Brabant

De vragen: Is er iets leuks te doen in Tilburg dit weekend?, Wat is er te doen in Tilburg en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Tilburg met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

daqje weg omgeving tilburg uitje uitstapje daqje weg omgeving tilburg uitje uitstapje daqje weg omgeving tilburg uitje uitstapje