Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Nijmegen 119 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Nijmegen en omgeving?

Hierboven de uitjes in Nijmegen. Uitstapjes in omgeving Nijmegen zoeken? 
Gebruik dan postcode6546ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Nijmegen

dagje weg omgeving nijmegen uitje uitstapje

Nijmegen ligt grotendeels op de linkeroever van de Waal, aan de voet van een stuwwal. De stad heeft een lange geschiedenis, die meer dan 2000 jaar teruggaat. Tijdens het Romeinse Rijk was Nijmegen onderdeel van de Limes, de grens tussen het Romeinse Rijk en de verschillende zogenaamde Germaanse gebieden. In Nijmegen was van 71 tot 104 het 10e legioen van de Romeinen gelegerd. Er is tijdens het Romeinse bewind een groot fort (castrum) gebouwd op een heuvel aan de Waal. Een paar onderdelen zijn daar nog van over. Er worden ook nog regelmatig opgravingen gedaan waarbij Romeinse spullen worden gevonden. In 1230 werd Nijmegen vrije rijksstad en in 1402 hanzestad.

wat is er te doen in Nijmegen?

dagje weg omgeving nijmegen uitjes uitstapje

In Nijmegen bezoekt u diverse musea, zoals het Anatomisch museum het Valkhof, muZIEum, Natuurmuseum Nijmegen, het Nijmeegs Volkenkundig museum, de Stratemakerstoren, Velorama of het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Bekende parken in Nijmegen zijn het Goffertpark en het Kronenburgpark, maar het Hunnerpark, Julianapark en het Valkhof zijn zeker ook een bezoek waard. Evenementen in Nijmegen zijn de Vierdaagsefeesten rondom de Nijmeegse Vierdaagse (in de derde week van juli), de Batavierenrace, het Mariken Winterfestival, het Gebroeders van Limburg festival.

wat zijn leuke uitjes in Nijmegen?

dagje weg omgeving nijmegen uitje uitstapje

Nijmegen kent heel wat bezienswaardigheden. De botanische tuin Hortus Arcadie hoort daar zeker bij, evenals de Grote of Sint-Stevenskerk, het Stadhuis en de Waag op de Grote Markt. Het Valkhof met de Barbarossaruine en de Sint-Nicolaaskapel. Daarnaast de Belvedere in het Hunnerpark. Ook interessant is het Benzinestation Auto Palace uit 1936.
 

 

dagje weg in omgeving Nijmegen:

wat is er te doen in Groesbeek?

wat is er te doen in s-Heerenberg?

 

 

 

 

 

 

 

 

In Nijmegen een film uitje
?

Een theater uitje
in Nijmegen?

In Nijmegen een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Nijmegen zoeken?
Gebruik dan postcode 6546ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Nijmegen, Gelderland


dagje weg omgeving nijmegen uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Nijmegen, Gelderland

dagje weg omgeving nijmegen uitje uitstapje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

dagje weg omgeving nijmegen uitje uitstapje  

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Nijmegen dit weekend?, Wat is er te doen in Nijmegen en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Nijmegen met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!