Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Middelburg 40 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Middelburg en omgeving?

Hierboven de uitjes in Middelburg. Uitstapjes in omgeving Middelburg zoeken? 
Gebruik dan postcode 4338ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Middelburg

dagje weg omgeving Middelburg uitje uitstapje

Middelburg ligt op het voormalige eiland Walcheren. De stad wordt doorsneden door het Kanaal door Walcheren. Middelburg is al voor het midden van de 9e eeuw ontstaan, want bij archeologische opgravingen van na een bominslag in 1940 zijn gebruiksvoorwerpen uit die periode gevonden.

Middelburg was tot het einde van de 16e eeuw de grootste koopstad van de Noordelijke Nederlanden. Als VOC-stad was Middelburg even belangrijk als de andere vier VOC-steden Delft, Enkhuizen, Hoorn en Rotterdam bij elkaar. De positie van Middelburg werd ondergraven door de Vierde Engelse Oorlog van 1780-1784 en de kort daarop volgende bezetting door het Frankrijk van Napoleon. In de Tweede Wereldoorlog heeft Middelburg zeer te lijden gehad. De binnenstad raakte zwaar beschadigd door de gevolgen van het Duitse bombardement op 17 mei 1940. Terwijl Middelburg ooit (na Amsterdam) de meeste historische gebouwen herbergde.

wat is er te doen in Middelburg?

dagje weg omgeving Middelburg uitje uitstapje

In de Mortierepolder ligt het familiepretpark Mini Mundi. Hierin is het oude "Miniatuur Walcheren" opgenomen, waarin markante gebouwen uit Walcheren op schaal 1:20 zijn nagebouwd. Voetbal Experience is het nationale voetbalmuseum. Andere musea zijn het Zeeuws Museum, museum de Glazenkast en SBKM De Vleeshal.

Leuke evenementen in Middelburg zijn het Jazzfestival (pinksterweekend), Middelburg Vol-koren, de Braderie, de Zonnebootrace, het Brassbandfestival, Danceparade, Smaek van Zeeland en de Mosselfeesten (alle in juni), de folkloristische dag in juli en augustus, het Southpark festival in juli en het Nazomerfestival, begin september.

De warenmarkt vindt op donderdag plaats op de Markt van 09.00-16.30 uur en is de grootste markt van Zeeland.

wat zijn leuke uitjes in Middelburg?

dagje weg omgeving Middelburg uitje uitstapje

Bezienswaardigheden van Middelburg zijn het gotische stadhuis aan de Markt (1458) met in De Vleeshal een collectie hedendaagse beeldende kunst, de abdij van Middelburg met het abdijplein en de 91m. hoge abdijtoren (Lange Jan). Het Abdijcomplex huisvest nu onder meer het Provinciehuis en het Zeeuws Museum. Naast het Stadhuis en de Abdij zijn enkele andere bekende monumentenpanden de Sint Jorisdoelen, het Van de Perrehuis (waarin thans gevestigd het Zeeuws Archief) en Huize 's-Hertogenbosch. In de nabijheid van de Abdij staat de 15e eeuwse Munttoren. In de Nieuwe Kerk is het marmeren graf van de Zeeuwse zeehelden Cornelis en Johan Evertsen, de Koepoort, Kuiperspoort, de Kloveniersdoelen, de Sint Jorisdoelen, de Synagoge uit 1705, het Damplein met de bijzondere huizen. In Middelburg staan vijf korenmolens.

 

 

dagje weg in omgeving Middelburg:

wat is er te doen in Domburg?

wat is er te doen in Goes?

wat is er te doen in Nisse?

wat is er te doen in Veere?

wat is er te doen in Vlissingen?

wat is er te doen in Westkapelle?

 

 

 

 

 

 

 

In Middelburg een film uitje
?

Een theater uitje
in Middelburg?

In Middelburg een concert
bezoeken?Wilt u uitjes in omgeving Middelburg zoeken?
Gebruik dan postcode 4338ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Middelburg, Zeeland


dagje weg omgeving Middelburg uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Middelburg, Zeeland

De vragen: Is er iets leuks te doen in Middelburg dit weekend?, Wat is er te doen in Middelburg en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Middelburg met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje weg omgeving Middelburg uitje uitstapje dagje weg omgeving Middelburg uitje uitstapje dagje weg omgeving Middelburg uitje uitstapje