Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Maastricht 186 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Maastricht en omgeving?

Hierboven de uitjes in Maastricht. Uitstapjes in omgeving Maastricht zoeken? 
Gebruik dan postcode 6229ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Maastricht

dagje weg omgeving maastricht uitje uitstapje

Maastricht behoort tot de oudste steden van Nederland. Al meer dan 500 jaar voor het begin van de huidige jaartelling was er een Keltische nederzetting bij een doorwaadbare plaats in de Maas. Maastricht is gelegen aan weerszijden van de rivier. Nadat de Romeinen een brug tussen deze delen hadden gebouwd, kon de rivier ongeacht de waterstand overgestoken worden. Deze eerste brug bevond zich tegenover de huidige Eksterstraat en heeft meer dan duizend jaren dienst gedaan. Nadat zij was ingestort (1275), is ze iets later in de dertiende eeuw vervangen door de huidige Sint Servaasbrug die ongeveer 200 meter ten noorden van de oude brug werd gebouwd. De geschiedenis weerspiegelt zich in het historische stadscentrum met verschillende Romaanse en andere stijlkerken en de vele pleinen. Het bekendste plein is het Vrijthof, gelegen nabij de Servaaskerk. Maastricht heeft de naam een bourgondische stad te zijn.

wat is er te doen in Maastricht?

dagje weg omgeving maastricht uitje uitstapje

Maastricht telt een tiental grotere en kleinere musea. Interessant zijn het Bonnefantenmuseum, museum voor oude en hedendaagse kunst, het Centre Ceramique, een permanente tentoonstelling van archeologische vondsten, het Museum aan het Vrijthof, museum van lokale historie, kunst en antiek, de Schatkamer Sint-Servaasbasiliek, de Schatkamer Onze-Lieve-Vrouwebasiliek, het Natuurhistorisch Museum Maastricht (met o.a. een afgietsel van de in 1774 in de Sint-Pietersberg gevonden Mosasaurusschedel), museum De Historische Drukkerij, Stoombrouwerij De Keyzer, museum Schuilen in Maastricht, over het gebruik van de kazematten als schuilkelders en het Sint Pieters Museum, museum van heemkunde.

Wandelen kunt u in het Stadspark met o.a. restanten van vestingwerken, een standbeeld van d'Artagnan en de voormalige Berenkuil. De Hoge Fronten (ook wel Linie van Du Moulin genoemd; 17e/18e eeuwse vestingwerken) zijn historisch interessant. De Sint-Pietersberg met zijn uitgestrekte onderaardse kalksteengrotten is voor bezoekers toegankelijk. Eveneens op de Sint-Pietersberg gelegen zijn Fort Sint Pieter en kasteelruine Lichtenberg. In het Jekerdal vindt u de watermolen Nekum, Hoeve Nekum, de Apostelhoeve en Chateau Neercanne.

wat zijn leuke uitjes in Maastricht?

dagje weg omgeving maastricht uitje uitstapje

Maastricht ligt in een regio die bekend is vanwege haar natuurschoon en cultuurhistorische waarden. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Maaspromenade en de Sint Servaasbrug, oudste brug van Nederland, het Vrijthof met de Sint-Servaasbasiliek, de Sint-Janskerk, de Hoofdwacht, Perroen en het Spaans Gouvernement aan de Maas. De Sint Lambertuskerk is gebouwd in romano-byzantijnse stijl en heeft een imposant koperen dak. Op het Onze-Lieve-Vrouweplein staat de OLV basiliek en, vlakbij, de Bonbonniere. Op de Markt is het stadhuis gevestigd. Dan zijn er de Grote en Kleine Staat, het Dinghuis (middeleeuwse rechtbank), het Huis op de Jeker (huis met trapgevel gebouwd over riviertje de Jeker), de Bisschopsmolen (oude watermolen op de Jeker), de Helpoort en restanten van de eerste middeleeuwse stadsmuur en de Waalse Kerk uit 1732. In het stadsdeel Ceramique vindt u het Bonnefantenmuseum en Centre Ceramique.

Evenementen in Maastricht zijn The European Fine Art Fair/TEFAF (in maart), Dancetour Maastricht, op de Markt en KunstTour (beide in mei), Jeker Jazz (juni/oktober), Preuvenemint, een culinair feest op het Vrijthof (augustus), Musica Sacra, festival religieuze muziek (in september). Jumping Indoor Maastricht, is een paardensportevenement (november).

dagje weg in omgeving Maastricht:

wat is er te doen in omgeving Elsloo?

wat is er te doen in omgeving Eijsden?

wat is er te doen in omgeving Gulpen?

wat is er te doen in omgeving Heerlen?

wat is er te doen in omgeving Hoensbroek?

wat is er te doen in omgeving Valkenburg?

 

 

 

 

 

 

 

In Maastricht een film uitje
?

Een theater uitje
in Maastricht?

In Maastricht een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Maastricht zoeken?
Gebruik dan postcode 6229ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Maastricht, Limburg


dagje weg omgeving maastricht uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Maastricht, Limburg

De vragen: Is er iets leuks te doen in Maastricht dit weekend?, Wat is er te doen in Maastricht en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Maastricht met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje weg omgeving maastricht uitje uitstapje dagje weg omgeving maastricht uitje uitstapje dagje weg omgeving maastricht uitje uitstapje