Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Leeuwarden 76 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Leeuwarden en omgeving?

Hierboven de uitjes inLeeuwarden. Uitstapjes in omgeving Leeuwarden zoeken? 
Gebruik dan postcode 8938ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Leeuwarden

dagje weg omgeving leeuwarden uitje uitstapje

Leeuwarden is ontstaan op terpen die werden opgeworpen aan een inham van de Middelzee. De binnenstad is deels autoluw gemaakt. Er is een historische binnenstad met beschermde stadsgezichten zoals de singels, het Nieuwe Kanaalgebied en de Hollanderwijk. Deze worden beschermd omdat ze een bijzondere ruimtelijke structuur en karakter hebben, waarin een ontwikkelingsgeschiedenis van soms eeuwen is te zien. De oudste monumenten dateren uit de dertiende eeuw, waaronder de Grote of Jacobijnerkerk en de parochiekerk van Swichum.

Leeuwarden ligt aan het druk bevaren Van Harinxmakanaal, dat vooral wordt gebruikt voor goederenscheepvaart. De pleziervaart kiest vaak voor de Dokkumer Ee tussen Leeuwarden en Dokkum. Het is een doorgaande vaarroute die een bekende zijvaart heeft: de Bonkevaart, het eindpunt van de Elfstedentocht.

wat is er te doen in Leeuwarden?

dagje weg omgeving leeuwarden uitje uitstapje

De musea in Leeuwarden zijn het Fries Museum, het Pier Pander Museum, Verzetsmuseum Friesland, het nationaal keramiekmuseum Princessehof, Natuurmuseum Fryslsn, het Fries Historisch en Letterkundig Centrum Tresoar en het Historisch Centrum Leeuwarden.

Evenementen in Leeuwarden zijn de grootste bloemenmarkt van Nederland op Hemelvaartsdag, Dancetour Leeuwarden, Into The Grave (jaarlijks festival voor Metal-fans), de grootste veemarkt van Nederland en het Fries straatfestival.

Wandelen kunt u in de Prinsentuin (decor van De koperen tuin, roman van Simon Vestdijk), het Rengerspark en het Abbingapark. Leeuwarden ligt op een gecreeerde bedevaartsroute die vanaf Sint Jacobiparochie over het Jabikspaad naar Hasselt leidt en vanaf daar verder voert als pelgrimsroute naar Santiago de Compostella.

wat zijn leuke uitjes in Leeuwarden?

dagje weg omgeving leeuwarden uitje uitstapje

Bezienswaardig is de Kanselarij (1571) waar recht werd gesproken, de Waag, de scheve kerktoren van Oldehove, de neogotische Sint-Bonifatiuskerk, het Paleis van Justitie (1852), het station uit 1863, het stadhuis en provinciehuis, de Blokhuispoort en het stadsweeshuis. Moderne archiutectuur vindt u in de 114 meter hoge Achmeatoren (2001) en business center Crystalic (2002). In de stad staan beelden, waaronder een aantal van oud-Leeuwarders als Mata Hari, Pieter Jelles Troelstra en Piet Paaltjens.

 

 

dagje weg in omgeving Leeuwarden:

wat is er te doen in omgeving Beetsterzwaag?

wat is er te doen in omgeving Bolsward?

wat is er te doen in omgeving Dokkum?

wat is er te doen in omgeving Franeker?

wat is er te doen in omgeving Sneek?

 

 

 

 

 

 

 

In Leeuwarden een film uitje
?

Een theater uitje
in Leeuwarden?

In Leeuwarden een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Leeuwarden zoeken?
Gebruik dan postcode 8938ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Leeuwarden, Friesland


dagje weg omgeving leeuwarden uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Leeuwarden, Friesland

De vragen: Is er iets leuks te doen in Leeuwarden dit weekend?, Wat is er te doen in Leeuwarden en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Leeuwarden met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje weg omgeving leeuwarden uitje uitstapje dagje weg omgeving leeuwarden uitje uitstapje dagje weg omgeving leeuwarden uitje uitstapje