Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Groningen 120 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Groningen en omgeving?

Hierboven de uitjes in Groningen. Uitstapjes in omgeving Groningen zoeken? 
Gebruik dan postcode 9747ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Groningen

dagje weg groningen uitje uitstapje

De stad Groningen is al eeuwenlang het cultureel centrum van de provincie. Groningen beleefde een bloeitijd in de 15e eeuw, toen het zich vrijmaakte van het bisdom Utrecht en zelf invloed kon doen gelden. In 1614 werd de Groninger academie gesticht, waardoor de stad ook op het gebied van wetenschap meetelde. Groningen is tegenwoordig een echte studentenstad met alle gezelligheid die dat met zich meebrengt. Maar Groningen kent ook een groot aantal interessante gebouwen en musea, in de stad zelf, maar zeker ook in de nabije omgeving. In de binnenstad is het heerlijk toeven, door de gezellige terrasjes en de gemoedelijke sfeer.

wat is er te doen in Groningen?

dagje weg groningen uitje uitstapje

Het Groninger museum bezit een kunstcollectie van internationale allure. Het Noordelijk Scheepvaartmuseum toont een overzicht van de geschiedenis van de scheepvaart.

Leuke plaatsjes in de buurt zijn Grootegast, waar het Abel Tasmankabinet is te vinden, Leek met het interessante rijtuigenmuseum, Zoutkamp dat de oorspronkelijke charme van vissersplaatsje (van voor de afsluiting van de Lauwerszee) heeft behouden, Lauwersoog waar in Expo-zee een expositie is ingericht over de unieke flora en fauna van de Waddenzee, Pieterburen dat natuurlijk bekend is van het Waddencentrum en de zeehondencreche en Uithuizen met de zeer fraaie Menkemaborg. De hangende keukens van Appingedam zijn een toeristische bezienswaardigheid. Slochteren heeft naast de gasbel ook de Fraeylemaborg en Winschoten, bekend vanwege de drie fraaie molens, heeft ook het museum Stoomgemaal en museum Slag bij Heiligerlee. Parkstad Veendam, zo genoemd vanwege het vele groen in de stad, heeft het Veenkoloniaal museum.

wat zijn leuke uitjes in Groningen?

dagje weg groningen uitje uitstapje

Interessante bezienswaardigheden zijn de Martinikerk en Martinitoren, het symbool van Groningen. Een bezoek waard zijn de Groningse hofjes, waar u rust vindt midden in de bruisende studentenstad die Groningen is. Een voorbeeld is het St. Geertruidshofje. Heel fraai is het Prinsenhof, waarbij ook een bezoek aan de tuin niet mag worden overgeslagen. Ook interessant om te bezoeken, zeker voor groenliefhebbers, is de Hortus Haren in het deftige plaatsje Haren, vlakbij Groningen. 

 

dagje weg in omgeving Groningen:

wat is er te doen in Appingedam?

wat is er te doen in Delfzijl?

wat is er te doen in Grootegast?

wat is er te doen in Lauwersoog?

wat is er te doen in Leek?

wat is er te doen in Pieterburen?

wat is er te doen in Slochteren?

wat is er te doen in Uithuizen?

wat is er te doen in Veendam?

wat is er te doen in Winschoten?

wat is er te doen in Zoutkamp?
 

 

In Groningen een film uitje?

Een theater uitje in Groningen?

In Groningen een concert bezoeken?

Wilt u uitjes in de omgeving Groningen zoeken?
Gebruik dan postcode 9747ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Groningen

Groningen, bruisende stad

Groningen is een bruisende studentenstad. De jongste stad van Nederland kent een lange, roerige geschiedenis en dat is te zien aan de historische pakhuizen, hofjes en gebouwen. Groningen is ook een stad met lef, de stad heeft de meest vernieuwende architectuur binnen haar grenzen. En Groningen is ooit verkozen tot Beste Binnenstad, omdat het er zo goed toeven is. Maak het mee, ga Groningen beleven!dagje weg groningen uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Groningen

Groningen, waterstad

Groningen is verbonden met diverse vaarwegen die het mogelijk maken ook de Ommelanden te ontdekken. De stad ligt aan de staande-mast route. Op deze vaarroute van Vlissingen naar Delfzijl hoeft de schipper zijn mast niet te laten zakken bij sluizen of bruggen. De stad Groningen biedt drie ruime jachthavens voor zowel vaste liggers als passanten. De Oosterhaven is een prima startpunt om Groningen als waterstad te ontdekken. Aan de noordwestelijke rand van de stad ligt de Reitdiephaven, een goede aanlegmogelijkheid op de route van en naar het Lauwersmeer. De derde jachthaven is gelegen aan de kruising van het Eemskanaal, Winschoter-schoterdiep en het van Starkenborghkanaal. Zeilboot, motorjacht, kano, waterfiets, rondvaartboot, je ziet ze alle terug in de stadswateren. Op verscheidene plekken zijn sloepjes, waterfietsen en fluisterbootjes te huur. Leg voor een drankje of hapje aan op een van de terrassen. Op verschillende plaatsen in de stad heeft de gemeente ligplaatsen ingericht voor kleine boten. Het gaat om ligplaatsen voor boten tot 7 meter. Ze kunnen van april tot en met oktober gebruikt worden.

dagje weg groningen uitje uitstapje dagje weg groningen uitje uitstapje dagje weg groningen uitje uitstapje


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Groningen dit weekend?, Wat is er te doen in Groningen en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Groningen met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!