Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Enschede 66 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Enschede en omgeving?

Hierboven de uitjes in Enschede. Uitstapjes in omgeving Enschede zoeken? 
Gebruik dan postcode 7548ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Enschede

dagje weg enschede uitje uitstapje

Enschede ontstond in de vroege middeleeuwen als agrarische nederzetting rond een klein kasteel, aan de route van Deventer naar Munster en Osnabruck. Na een gestage ontwikkeling kreeg Enschede omstreeks 1300 stadsrechten. De stad bleef relatief onbetekenend tot in de achttiende eeuw de textielnijverheid tot ontwikkeling kwam. Enschede groeide uit tot het belangrijkste centrum van textielproductie in Nederland. Textielfamilies als Van Heek, Ter Kuile, Jannink, Blijdenstein en Menko drukten een belangrijke stempel op de samenleving. Tijdens WO II werd Enschede zwaar gebombardeerd, onder andere door geallieerde vliegers die dachten een stad in Duitsland in het vizier te hebben. Bekende Enschedeers: Jan Cremer (schrijver), Henk Kesler (KNVB), Ad van den Berg (gitarist), Harry Bannink (componist).

wat is er te doen in Enschede?

dagje weg enschede uitje uitstapje

Enschede heeft zoals veel studentensteden een levendig uitgaansleven. Met name op de Oude Markt en in de zijstraten zijn veel uitgaansgelegenheden te vinden. Regelmatig vinden op de Oude Markt evenementen plaats, zoals Beach Volleybal, de Proefeet en het Grolsch Summer Sounds. Er zijn ook enkele poppodia. Tevens worden er jaarlijks festivals jaarlijks georganiseerd. Zoals het eigen popfestival Geuzenpop en het dancefestival Freshtival. Ook leuk om te bezoeken: Enschede kent de op een na oudste marathon van Europa, en de oudste marathon van Nederland: de Marathon van Enschede.

wat zijn leuke uitjes in Enschede?

Enschede telt vier musea: het natuurmuseum Enschede, museum Jannink, Rijksmuseum Twenthe en TwentseWelle. Interessante panden zijn het Elderinkshuis (1783) aan de Klomp, de Synagoge, de middeleeuwse Grote Kerk op de Oude Markt, deJacobuskerk aan de Oude Markt -gewijd aan Jakobus de Meerdere-, het stadhuis, de Twentse Schouwburg uit 1889, de parochiekerk H. Paulus in de stijl van de Bossche School en villa Schuttersveld uit 1834. De Alphatoren is met 101,4 meter het hoogste gebouw in Enschede.

 

 

dagje weg in omgeving Enschede:

wat is er te doen in Boekelo?

wat is er te doen in Haaksbergen?

wat is er te doen in Hengelo?

wat is er te doen in Oldenzaal?

 

 

 

 

 

 

In Enschede een film uitje
?

Een theater uitje
in Enschede?

In Enschede een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Enschede zoeken?
Gebruik dan postcode 7548ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Enschede, Overijssel

dagje weg enschede uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Enschede, Overijssel

dagje weg enschede uitje uitstapje dagje weg enschede uitje uitstapje dagje weg enschede uitje uitstapje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Enschede dit weekend?, Wat is er te doen in Enschede en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Enschede met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!