Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Emmen 20 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Emmen en omgeving?

Hierboven ziet u de uitjes en uitstapjes in Emmen.
Te veel uitjes? Kies een van de zoek mogelikheden in het menu en neem postcode 7828ab.

dagje weg of dagje uit in Emmen

dagje weg emmen uitje uitstapje

Emmen ligt in het zuidoosten van de provincie Drenthe. Emmen ontstond op de zuidoostpunt van de Hondsrug. In een oorkonde van bisschop Andreas uit 1139 is sprake van een hof te Emne. De betekenis van Emmen is wellicht de vlakte, het lage land, geheel zeker is dit echter niet. De eerste houten kerk in Emmen dateert uit de 8e eeuw; de eerste stenen kerk werd in de 13e eeuw gebouwd. Na de komst van onder meer textiel- en metaalfabrieken werden nieuwbouwwijken op relatief grote afstand van de bestaande kern gebouwd, dit om landschappelijk waardevolle gebieden als het bos Emmerdennen te behouden. Hieraan heeft Emmen haar bijzondere stedenbouwkundige opbouw te danken. Emmen wordt ook wel 'Vlinderstad' genoemd.

Vroeger lagen in Emmen twee meren; het Bargermeer en het Emmermeer. Deze meren zijn vervangen door twee kunstmatig aangelegde meren in Emmen-Zuid: de Grote Rietplas en de Kleine Rietplas. Vlakbij ligt het Oranjedal en ten zuidoosten van de stad ligt het natuurreservaat Bargerveen.

wat is er te doen in Emmen?

dagje weg emmen uitje uitstapje

Leuk om te bezoeken zijn het Dierenpark Emmen, het Drents openluchtmuseum Veenpark en (voor de kids) Aquarena. Natuurhistorisch Museum Biochron is een onderdeel van het dierenpark. Andere musea in Emmen zijn het Harmoniummuseum, museumboerderij De Nabershof en het FC Emmen Museum in het Unive Stadion. Kunsttotaal is de grootste permanente kunstbeurs van Noord-Nederland.

Bekend in Emmen is de jaarlijkse Dancetour. Een bekend sportief evenement is de prof-wielrenronde De Gouden Pijl. Daarnaast kent de stad De nacht van Emmen, het Full Colour Festival, in de zomervakantie op dinsdag de Vlindermarkten, het Vliegerfestival, muziekfestivals Rupspop en Retropop en het Elementz Festival.

wat zijn leuke uitjes in Emmen?

dagje weg emmen uitje uitstapje

De moeite waard zijn de Grote Kerk, met een Romaanse toren uit de 12e eeuw, het kantongerecht, gebouwd in Indische stijl, de Traverse, een grote loopbrug die zich strekt zich van het nieuwe gedeelte van het dierenpark naar het oude gedeelte, twee intacte molens, waaronder Zeldenrust. In en rond Emmen liggen tien hunebedden. De Emmerschans is een voormalig verdedigingswerk.

Wandelen kunt u in het Insulindeplantsoen, waar een monument staat voor gesneuvelde Indie- en Nieuw-Guinea-militairen. In Zandgroeve Emmerschans is een landart project van Robert Smithson te zien, genaamd Broken Circle and Spiral Hill.

 

dagje weg in omgeving Emmen:

wat is er te doen in omgeving Borger?

wat is er te doen in omgeving Coevorden?

wat is er te doen in omgeving Dwingeloo?

wat is er te doen in omgeving Rolde?

wat is er te doen in omgeving Westerbork?

 

 

 

 

 

 

 

In Emmen een film uitje
?

Een theater uitje
in Emmen?

In Emmen een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Emmen zoeken?
Gebruik dan postcode 7828ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Emmen, Drenthe

dagje weg emmen uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Emmen, Drenthe

dagje weg emmen uitje uitstapje 


 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Emmen dit weekend?, Wat is er te doen in Emmen en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Emmen met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje weg emmen uitje uitstapje