Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Eindhoven 94 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Eindhoven en omgeving?

Hierboven de uitjes in Eindhoven. Uitstapjes in omgeving Eindhoven zoeken? 
Gebruik dan postcode 5658ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Eindhoven

dagje weg eindhoven uitje uitstapje

De naam Eindhoven wordt wel verklaard als 'laatste hoeve' of 'hove' van Woensel. Deze betekenis zou uit de 11e of de 12e eeuw stammen. En ten noorden van het Stratumseind, even buiten de stadswallen van het middeleeuwse Eindhoven, aan diezelfde weg, bevond zich het gehucht Eindje. Ten gevolge van de industriele ontwikkeling trokken de Eindhovense fabrieken rond 1900 steeds meer werknemers aan. Dat waren onder meer textielfabrieken, tabaksverwerkers en de gloeilampenfabriek Philips vanaf 1891. Dat leidde ertoe dat Eindhoven de Lichtstad wordt genoemd. Op de Markt staat een standbeeld van Frits Philips. Na de Tweede Wereldoorlog heeft de autofabriek DAF overigens ook fors bijgedragen aan de expansie van Eindhoven. Stratumseind is met meer dan 50 aaneengesloten cafe's, kroegen en discotheken de langste cafestraat van Nederland.

wat is er te doen in Eindhoven?

dagje weg eindhoven uitje uitstapje

De belangrijkste musea in Eindhoven zijn het Van Abbemuseum (moderne kunst en vormgeving), het Centrum Kunstlicht in de Kunst (museum voor lichtkunst), het Philips Gloeilampenfabriekje anno 1891, streekmuseum Kempenland, het Historisch Openlucht Museum Eindhoven, en het DAF Museum.

Evenementen kent Eindhoven volop. Zoals in augustus Park Hilaria met straattheater. In het najaar zijn er onder meer de Lichtjesroute, in oktober wordt de Dutch Design Week georganiseerd en in november vindt het internationale lichtfestival GLOW plaats in Eindhoven. In de winter verandert Eindhoven in Eindhoven Winterstad. Op sportgebied is de Marathon Eindhoven een van de grootste evenementen. Het Internationaal Concours Hippique Eindhoven aan de Karpendonkse Plas wordt jaarlijks tijdens het Hemelvaartsweekend georganiseerd. Eindhoven Culinair is een culinair evenement in het stadswandelpark (Pinksteren). Kamermuziek in het Groen op de 3e zondag in juni in het Stadswandelpark. Eindhoven Ballooning is een vierdaags heteluchtballonfestijn in juli. Folkwoods, een folkfestival (in augustus). De Lichtjesroute is een bijzondere route met verlichte ornamenten ter ere van de bevrijding (vanaf 18 september drie weken).

wat zijn leuke uitjes in Eindhoven?

dagje weg eindhoven uitje uitstapje

Bezienswaardige panden zijn het 15e-eeuwse Klooster Marienhage, de Sint-Catharinakerk (1867, met een vrouwelijke linkertoren die reinheid uitbeeldt, en een mannelijke rechtertoren die kracht uitstraalt. Het Catharinaplein voor de kerk bevat vensters, waardoorheen de fundamenten van de middeleeuwse voorganger van deze kerk zijn te zien), de Heilig Hart of Paterskerk (1898, in de volksmond Paterskerk genoemd) en Villa Ravensdonck uit 1830, die zich bevindt op de plaats van het vroegere Kasteel van Eindhoven. Philips heeft Eindhoven ook wat panden nagelaten, zoals de Lichttoren uit 1921 waar lampen werden getest en het nog steeds futuristische Evoluon (1966, bedoeld als uithangbord voor de industriele revolutie binnen Philips).

Enkele grote parken in Eindhoven zijn onder meer het Stadswandelpark, de Genneper Parken, het Philips van Lenneppark, het Philips de Jongh Wandelpark en het Henri Dunantpark. Verder heeft Eindhoven ook wandelroutes in onder andere de Stratumse Heide en het Eckartse Bos. Ook om de Karpendonkse Plas is er een groen gebied.

Eindhoven heeft ook veel kunst in de openbare ruimte. De Flying Pins, een verbeelding van omver geworpen gele kegels is het grootste openbare kunstwerk in Nederland. Op het Stadhuisplein is het bevrijdingsmonument te bewonderen. Voor het station staat een standbeeld van Anton Philips. Het Lampenmaakstertje eert de (met name) vrouwen die een beslissende bijdrage aan de groei van Philips hebben geleverd. Het Radiomonument in het Stadswandelpark herinnert aan de eerste radioverbinding die in 1927 door Philips tot stand werd gebracht tussen Nederland en het toenmalige Nederlands Indie. Het beeld, een rijksmonument, is geplaatst bij een vijver in het Stadswandelpark.

dagje weg in omgeving Eindhoven

wat is er te doen in omgeving Deurne?

wat is er te doen in omgeving Gemert?

wat is er te doen in omgeving Heeze?

wat is er te doen in omgeving Helmond?

wat is er te doen in omgeving Hilvarenbeek?

wat is er te doen in omgeving Nuenen?

wat is er te doen in omgeving Valkenswaard?

 
 

 

 

 

 

In Eindhoven een film uitje
?

Een theater uitje
in Eindhoven?

In Eindhoven een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Eindhoven zoeken?
Gebruik dan postcode 5658ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Eindhoven, Noord-Brabant

 

 

 

 

 

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Eindhoven, Noord-Brabant

dagje weg eindhoven uitje uitstapje 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Eindhoven dit weekend?, Wat is er te doen in Eindhoven en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Eindhoven met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje weg eindhoven uitje uitstapje