Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Doetinchem 26 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Doetinchem en omgeving?

Hierboven de uitjes in Doetinchem. Uitstapjes in omgeving Doetinchem zoeken? 
Gebruik dan postcode 7009ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Doetinchem

dagje weg doetinchem uitje uitstapje

Doetinchem is de dichtstbevolkte gemeente van de Achterhoek. De oudste vermelding van Doetinchem dateert uit 838 als villa Duetinghem, een nederzetting met een kerk. Rond 1100 begon Doetinchem te groeien, en werd een stadsmuur gebouwd tegen plunderaars. In 1236 kreeg Doetinchem stadsrechten. Een grote stadsbrand in 1527 vernietigde alle gegevens van Doetinchem. Over Doetinchem uit de Middeleeuwen is hierdoor niet veel meer bekend. In 1672 is de stadsmuur grotendeels afgebroken. In maart 1945 werd Doetinchem per abuis gebombardeerd door Britse vliegtuigen. Door het landelijke karakter van de Achterhoek is Doetinchem uitgegroeid tot het centrum van deze streek. Bekende Doetinchemmers zijn Paul Bosveld (oud-voetballer), Jan Rietman (pianist, presentator) en Luuk en Siem de Jong (voetballers).

wat is er te doen in Doetinchem?

dagje weg doetinchem uitje uitstapje

Doetinchem heeft het Openbaar Vervoer Museum en het Stadsmuseum. Er zijn twee belangrijke culturele evenementen die in Doetinchem worden gehouden. Eenmaal per jaar is er het straattheater-festival met de naam Buitengewoon, en optredens in de Doetinchemse binnenstad. De andere manifestatie, Huntenkunst, wordt om de twee jaar gehouden en richt zich meer op beel-dende kunst. Een groot feest is ook het jaarlijkse Stadsfeest met vele muziekacts, de kermis, veel eet- en drinktentjes en als afsluiter het vuurwerk op de Bleek.

Het kunstconcept D-toren is Doetinchems bekendste en meest controversiele beeld. Het is een twaalf meter hoog interactief kunstwerk gemaakt van epoxy. Overdag is het kunstwerk witgrijs van kleur maar 's avonds wordt de toren door middel van leds verlicht in een kleur die correspondeert met de gemoedsstemming van vijftig Doetinchemse burgers.

wat zijn leuke uitjes in Doetinchem?

dagje weg doetinchem uitje uitstapje

In Doetinchem zijn er slechts een paar historische gebouwen over. Uit de Middeleeuwen zijn er alleen nog kasteel de Slangenburg, de Onze Lieve Vrouwekerk, de Sint Catharinakerk en het kasteeltje de Kelder. De andere gebouwen zijn verwoest door de grote stadsbrand in 1527.

Vlak over de gemeentegrens ligt in de gemeente Montferland het kasteeltje de Kemnade. Uit de 16e eeuw zijn nog twee gebouwen over: het huis met de mooie gevel aan de Hamburgerstraat, en het gebouw aan de Waterstraat. Uit de 17e eeuw zijn alle gebouwen vernietigd. Er zijn meerdere gebouwen uit de 18e eeuw en 19e eeuw zoals het stadsmuseum, Villa Ruimzicht en Villa Bouchina.

Aan de Varsseveldseweg bevindt zich de Benninkmolen, een maalvaardige stellingmolen uit 1921 en aan de IJsselkade staat de Walmolen.

dagje weg in omgeving Doetinchem:

wat is er te doen in omgeving Bronkhorst?

wat is er te doen in omgeving Zevenaar?

 

 

 

 

 

 

 

 

In Doetinchem een film uitje
?

Een theater uitje
in Doetinchem?

In Doetinchem een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Doetinchem zoeken?
Gebruik dan postcode 7009ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of uitjes in Doetinchem, Gelderland

dagje weg doetinchem uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Doetinchem, Gelderland

dagje weg doetinchem uitje uitstapje 

 

 

 

 

 

 

 


 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Doetinchem dit weekend?, Wat is er te doen in Doetinchem en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Doetinchem met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje weg doetinchem uitje uitstapje