Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Deventer 57 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Deventer en omgeving?

Hierboven de uitjes in Deventer. Uitstapjes in omgeving Deventer zoeken? 
Gebruik dan postcode 7429ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Deventer

dagje weg deventer uitje uitstapje

Deventer is een oude Hanzestad in het oosten van Nederland, gelegen aan de IJssel. Deventer is een van de vijf oudste steden van Nederland en heeft een lange geschiedenis. In een oorkonde uit 877 wordt gesproken over zeven hoeven in Daventre portu (de haven Deventer). De stad heeft het oudste stenen huis, het oudste wandelpark en de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland. Deventer is een bezienswaardige stad met een monumentaal centrum. Het middelpunt van de binnenstad wordt gevormd door de Brink, een langgerekt marktplein omzoomd door bomen en terrassen. Het is het grootste stadsplein in Nederland. Natuurgebieden aan de stadsrand zijn het eind 20e eeuw ontwikkelde uiterwaardengebied Ossenwaard en Douwelerkolk, bij het Overijssels Kanaal. Een traditionele lekkernij is de Deventer koek.

wat is er te doen in Deventer?

dagje weg deventer uitje uitstapje

De twee voornaamste musea in Deventer zijn het Historisch Museum in de Waag en het Speelgoedmuseum. Deventer heeft een aantal karakteristieke evenementen, zoals de Deventer Boekenmarkt (de grootste boekenmarkt van Europa, op de eerste zondag in augustus) en het Dickens Festijn. Deventer op Stelten is een straattheaterfestival door het hele centrum met honderden voorstellingen, veelal op stelten. De Deventer Zomerkermis wordt begin juni gedurende een week gehouden en is de grootste in Oost-Nederland.

Stadsparken die de moeite waard zijn voor een wandeling zijn het Rijsterborgherpark, ook wel bekend als het Oude Plantsoen. Daarnaast zijn er het Nieuwe Plantsoen, het Gooikerspark en telt Deventer een aantal kleinere parken.

wat zijn leuke uitjes in Deventer?

dagje weg deventer uitje uitstapje

Een blikvanger op het plein is de Waag, een laat-gotisch waaggebouw uit 1528 dat nu het Historisch Museum Deventer huisvest. Midden op het plein staat de Wilhelminafontein. De bekendste kerk van Deventer is de Lebuinuskerk, een laat-gotische kerk met romaanse (11e-eeuwse) delen en een toren uit 1612. Tegen de Lebuinuskerk aan ligt de Oude Mariakerk, die eind 13e eeuw gebouwd werd, maar nu een ruine is. De gotische Sint-Nicolaas- of Bergkerk, met twee romaanse westtorens, stamt uit ca. 1200 en fungeert tegenwoordig als concert- en expositieruimte. Een andere bezienswaardigheid is het Stadhuis van Deventer, gevestigd in een 17e-eeuws pand met een middeleeuwse kern. De Proosdij in de Sandrasteeg is het oudste stenen woonhuis (uit omstreeks 1130) van Nederland.

De Bolwerksmolen uit 1863, een houtzaagmolen, bevindt zich aan de overkant van de IJssel bij de Wilhelminabrug. Uit de negentiende eeuw stamt ook de watertoren, die in 1893 in neo-renaissancistische stijl werd gebouwd.

Bij de bouw van winkelcomplex Het Boreel stuitte men op resten van een oude stadsmuur met tufstenen toren, daterend uit de 13e eeuw. Het geheel werd begin november 2009 helemaal opgegraven.

dagje weg in omgeving Deventer:

wat is er te doen in omgeving Holten?

wat is er te doen in omgeving Kampen?

wat is er te doen in omgeving Lochem?

wat is er te doen in omgeving Ommen?

wat is er te doen in omgeving Raalte?

 

 

 

 

 

 

 

 

In Deventer een film uitje
?

Een theater uitje
in Deventer?

In Deventer een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Deventer zoeken?
Gebruik dan postcode 7429ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Deventer, Overijssel

dagje weg deventer uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Deventer, Overijssel

dagje weg deventer uitje uitstapje 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Deventer dit weekend?, Wat is er te doen in Deventer en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Deventer met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

dagje weg deventer uitje uitstapje