Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Den_bosch 61 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

leuke uitjes in Den Bosch en omgeving?

Hierboven de uitjes in Den Bosch. Uitstapjes in omgeving Den Bosch zoeken? 
Gebruik dan postcode 5237ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Den Bosch

den bosch hertogenbosch uitje uitstapje

Net als Den Haag heeft s-Hertogenbosch een dubbele naam. Met het verschil dat Den Haag officieel is toegestaan en Den Bosch (dat ouder is dan s-Hertogenbosch) niet. Terwijl de naam Den Bosch het meest gebruikt wordt, ziet men die naam niet op wegwijzers. Den Bosch is een van de oudste (stadsrechten in 1184) steden van Nederland. Het is een echte vestingstad.

Het middeleeuwse stadscentrum van Den Bosch is een van de oudste en meest complete van Nederland. De binnenstad is het grootste omwalde gebied van het land. De rivier de Dommel in Den Bosch ligt op het punt waar de Aa, de Dommel en de Zuid-Willemsvaart samenkomen en de Dieze vormen.

wat is er te doen in Den Bosch?

den bosch hertogenbosch uitje uitstapje

Een bijzondere attractie van Den Bosch is de Binnendieze, waar men via rondvaarten de stad ondergronds kan bewonderen. Verder kent de stad heel wat musea, waaronder het Noordbrabants Museum, het Stedelijk museum s-Hertogenbosch, het Bossche Prentenmuseum, het Zwanenbroedershuis, het Oeteldonks Gemintemuzejum en het Jheronimus Bosch Art Center.

Bekende evenementen in Den Bosch zijn jazzfestival Jazz in Duketown, theaterfestival Boulevard, Bourgondisch s-Hertogenbosch, het Bevrijdingsfestival, Maritiem s-Hertogenbosch (in oneven jaren), het Erasmusfestival (in de even jaren), November Music, Hiphop in Duketown, gedichtenfestival Onbederflijk Vers, paardensportwedstrijd Indoor Brabant en Dance festival Trix in de Mix. In carnavalstijd wordt de stad omgedoopt tot het Bourgondische Oeteldonk.

wat zijn leuke uitjes in Den Bosch?

den bosch hertogenbosch uitje uitstapje

Het kenmerk van Den Bosch is de basiliek Sint-Jan, een hoogtepunt van de late Brabantse gotiek. Maar in de binnenstad zijn ook nog andere kerken te vinden, zoals de Sint-Jacobskerk en de Sint-Catharinakerk. Den Bosch bezit ook het oudste nog bestaande bakstenen huis van Nederland, de Moriaan, waar momenteel het VVV-kantoor is gevestigd.

Bezienswaardig zijn ook het stadhuis aan de Markt, de vestingmuur, die onderdeel is onder-deel van de Vestingwerken. De Boze Griet is een smeedijzeren kanon uit 1511, dat in het Bastionder museum is te zien. Op de Markt staat een standbeeld van de 15e eeuwse schilder Jeroen Bosch.

 

 

dagje weg in omgeving Den Bosch

wat is er te doen in omgeving Heusden?

wat is er te doen in omgeving Loon op Zand?

wat is er te doen in omgeving Oss?

wat is er te doen in omgeving Rosmalen?

wat is er te doen in omgeving Sint-Michielsgestel?

wat is er te doen in omgeving Vught?

wat is er te doen in omgeving Waalwijk?

 

 

 

 

 

 

In Den Bosch een film uitje
?

Een theater uitje
in Den Bosch?

In Den Bosch een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Den Bosch zoeken?
Gebruik dan postcode 5237ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button boven!

leuk uitje of leuke uitjes in Den Bosch, Noord-Brabant

den bosch hertogenbosch uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Den Bosch, Noord-Brabant

den bosch hertogenbosch uitje uitstapje 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Den Bosch dit weekend?, Wat is er te doen in Den Bosch en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Den Bosch met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

den bosch hertogenbosch uitje uitstapje