Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Delft 82 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Delft en omgeving?

Hierboven de uitjes in Delft. Uitstapjes in omgeving Delft zoeken? 
Gebruik dan postcode 2639ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Delft

delft uitje uitstapje

Delft heeft een historische binnenstad, maar profileert zich tegenwoordig vooral als kennisstad. In de Nederlandse geschiedenis is Delft vooral bekend doordat Willem van Oranje er woonde en in 1584 werd vermoord door Balthasar Gerards. De Oranjes worden sindsdien traditioneel in Delft bijgezet. De bijnaam van Delft is de Prinsenstad. Het aardewerk van Delft, het Delfts blauw, is erg bekend. Het is nu nog te zien bij de aardewerkfabrieken De Porceleyne Fles en De Delftse Pauw.

wat is er te doen in Delft?

delft uitje uitstapje

Bij een bezoekje aan Delft moet u de Botanische tuin van de TU Delft niet overslaan. Leuke en interessante musea zijn de Koninklijke Porceleyne Fles en kunstaardewerkfabriek De Delftse Pauw (beide Delfts blauw), het Legermuseum, het Mineralogisch-Geologisch Museum, museum Lambert van Meerten, het Tabaks historisch museum, Stedelijk museum Prinsenhof, het Vermeer centrum Delft en het Medisch en Farmaceutisch museum De Griffioen.

Grotere Delftse evenementen met een traditie zijn het popfestival Westerpop in augustus, de Taptoe Delft (in september), Jazz Festival Delft in augustus, de Mooiweerspelen in juni, het Car Art festival(tweede weekend september), het Bluesfestival Delft in februari, Boeken-bende (gratis kinderboekenfestival), het Nyama Wereldculturenfestivalen en Dichter bij de bar, een poeziefestival in oktober-november.

wat zijn leuke uitjes in Delft?

delft uitje uitstapje

Monumentale gebouwen zijn onder andere het stadhuis van Delft, de Waag, de Oostpoort (een stadspoort uit circa 1400), het Kruithuis en de Nieuwe Kerk met het praalgraf van Willem van Oranje en de Grafkelder van Oranje-Nassau. Delft telt nog vier hofjes (van de zeven die de stad ooit rijk was). Overige bezienswaardigheden zijn de Bagijnetoren en Prinsenhof. 

 

dagje uit in omgeving Delft

wat is er te doen in Den Haag?

wat is er te doen in Hoek van Holland?

wat is er te doen in Rotterdam?

 

 

 

 

 

 

In Delft een film uitje
?

Een theater uitje
in Delft?

In Delft een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Delft zoeken?
Gebruik dan postcode 2639ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Delft, Zuid-Holland

delft uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Delft, Zuid-Holland

delft uitje uitstapje 

 

 

 

 

 

 

 

 

delft uitje uitstapje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Delft dit weekend?, Wat is er te doen in Delft en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Delft met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!