Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Breda 114 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Breda en omgeving?

Hierboven de uitjes in Breda. Uitstapjes in omgeving Breda zoeken? 
Gebruik dan postcode 4839ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Breda

breda uitje uitstapjeBreda is in vroege tijden een belangrijke garnizoens- en vestingstad geweest, maar vervult ook heden nog een duidelijk zichtbare rol binnen de Nederlandse krijgsmacht, door de aanwezigheid van de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Breda heeft een belangrijke historische stadskern, die zich over de eeuwen heeft gevormd rond het kasteel van Breda. In de Bredase binnenstad, die in 2009 tot beste binnenstad in de categorie grote steden werd gekroond, bevinden zich onder meer de gotische Onze-Lieve-Vrouwekerk, het Begijnhof, het Spanjaardsgat, het Oude Stadhuis en de Prinsenkade. Zowel vanwege zijn historisch stadsschoon als om zijn fraaie, bosrijke omgeving wordt Breda ook wel de Parel van het Zuiden genoemd.

wat is er te doen in Breda?

breda uitje uitstapje

In de omgeving van de stad vindt men diverse natuurgebieden, waaronder het Liesbos, het Mastbos en de Teteringse Heide. Breda is befaamd om zijn bosrijke omgeving, vooral ten zuiden van de stad. Buitenrecreatie is mogelijk bij de Galderse Meren en de Asterdplas.

In Breda zijn verschillende musea, zoals het Breda's Museum, het Begijnhof Breda Museum, het Generaal Maczek Museum, het Bierreclame Museum, het Museum Of The Image (voorheen de Beyerd en het Graphic Design Museum). Het NAC Museum, het Heemkundig Museum Paulus van Daesdonck, Museum Oorlog en Vrede Breda en de Stichting Princenhaags Museum.

Elk jaar vinden de Open Ateliersdagen -in tientallen deelnemende ateliers- plaats. Ook zijn er de jaarlijks terugkerende festivals als de cultuurnacht Breda, het Graphic Design Festival Breda en Breda Photo. Muziekevenementen zijn het Breda Jazz Festival, Breda Barst, de Valkenbergconcerten, Dancetour Breda en de POBparade. Andere evenementen zijn Bruisend Ginneken, Breda Ballon Fiesta, het Breda Hippique, de Brabantse Kastelendag, het Brakkenfestival, de Cultuurnacht Breda, de Dag van de Bedevaart, de Harley-dag Breda, Smaakvol Breda, de Stripbeurs en Vrijmarkt Princenhage.

wat zijn leuke uitjes in Breda?

breda uitje uitstapje

De meeste bezienswaardigheden bevinden zich in de binnenstad van Breda, met uitzondering van het kasteel Bouvigne. De bezienswaardige kerken en kloosters zijn de Grote- of Onze Lieve Vrouwekerk met onder andere het praalgraf van Graaf Engelbrecht II van Nassau en grafmonumenten van de Heren van Breda op de Grote Markt, het begijnhof Breda, de Waalse kerk, de Sint-Joostkapel en de Sint-Antoniuskathedraal. Omdat Breda eeuwenlang een belangrijke rol heeft gespeeld als garnizoensstad zijn er diverse fraaie kazernecomplexen, zoals de Kloosterkazerne en de Chassekazerne. De KMA is gevestigd in het kasteel van Breda. Een ander fraai kasteel is Bouvigne.

Een selectie van de vele fraaie en historische panden in Breda zijn onder andere het oude stadhuis, de koepelgevangenis uit 1886, het Stadsteerhuis uit 1502, het voormalig Tuchthuis aan de Halstraat en de Hoofdwacht aan de Halstraat uit 1766. De Oude Haven werd gedempt in 1966 maar is sinds 2007 weer in functie. Aan de haven bevindt zich ook de Vishal (Vismarkt). Het bekendste park in Breda is Valkenberg bij het kasteel van Breda. Een ander groot park bij het centrum is het Wilhelminapark. In dit park staat, ter herinnering aan de Poolse bevrijders, een Duitse Panthertank die door de Polen in 1945 aan de stad werd geschonken.

dagje weg in omgeving Breda:

wat is er te doen in Alphen-Chaam?

wat is er te doen in Bergen op Zoom?

wat is er te doen in Oudenbosch?

wat is er te doen in Willemstad?

wat is er te doen in Zundert?

 

 

 

 

 

 

 

In Breda een film uitje
?

Een theater uitje
in Breda?

In Breda een concert
bezoeken?


Bedrijfsuitjes vindt u op .BredaseUitjes.nl


Wilt u uitjes in omgeving Breda zoeken?
Gebruik dan postcode 4839ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Breda, Noord-Brabant

breda uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Breda, Noord-Brabant

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Breda dit weekend?, Wat is er te doen in Breda en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Breda met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!