Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Assen 60 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Assen en omgeving?

Hierboven de uitjes in Assen. Uitstapjes in omgeving Assen zoeken? 
Gebruik dan postcode 9408ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Assen

assen uitje uitstapje

De stad Assen ligt in een esdorpenlandschap. In 1258 werd het nonnenklooster Sancta Maria de Campe of Marienkamp verplaatst van Coevorden naar de plek waar nu het centrum van Assen ligt. Het grootste deel van de toen gegraven singels is later gedempt, maar de huidige Gedempte Singel, Noordersingel, Oostersingel en Zuidersingel herinneren daar nog aan. In opdracht van Lodewijk Napoleon, die Assen als zomerresidentie koos, werd het in 1807 een zelfstandige gemeente en in 1809 een stad. Bekende Assenaren zijn Harry Muskee (zanger Cuby and the Blizzards), Olga Zuiderhoek (actrice), Egbert Streuer (zijspancoureur) en de zussen Inge en Lia Dekker (zwemsters).

wat is er te doen in Assen?

 

assen uitje uitstapje

Het bekendste sportevenement van Assen is de TT, de jaarlijkse motorrace op het Circuit van Drenthe. Daaraan voorafgaande de TT-nacht (vrijdag op zaterdag), waar bezoekers uit de hele regio en uit allerlei landen komen.

Het Drents museum, met een grote vaste collectie over de prehistorie van de provincie Drenthe (zoals het meisje van Yde) en een vaste collectie van figuratieve kunst is een bezoek zonder meer waard.

wat zijn leuke uitjes in Assen?

 

assen uitje uitstapje

Aan de veelhoekige Brink, voorheen de voorhof van het genoemde klooster, staan enkele belangrijke gebouwen, zoals het voormalige Provinciehuis (nu Drents Museum), het Drents Archief en de Abdijkerk.

Iets noordelijker staat het grote neoclassicistische Paleis van Justitie. Andere bezienswaardigheden zijn het 18e-eeuws landgoed Overcingel en de Jozefkerk.

dagje weg in omgeving Assen:

wat is er te doen in omgeving Anloo?

wat is er te doen in omgeving Borger?

wat is er te doen in omgeving Diever?

wat is er te doen in omgeving Dwingeloo?

wat is er te doen in omgeving Eelde-Paterswolde?

wat is er te doen in omgeving Norg?

wat is er te doen in omgeving Rolde?

wat is er te doen in omgeving Westerbork?

wat is er te doen in omgeving Zuidlaren?

 

 

 

 

 

 

In Assen een film uitje
?

Een theater uitje
in Assen?

In Assen een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Assen zoeken?
Gebruik dan postcode 9408ab in de zoek pagin`s bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Assen, Drenthe

assen uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Assen, Drenthe

assen uitje uitstapje 

 

 

 

 

 

 

 

 


De vragen: Is er iets leuks te doen in Assen dit weekend?, Wat is er te doen in Assen en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Assen met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!

assen uitje uitstapje