Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Amersfoort 130 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Amersfoort en omgeving?

Hierboven de uitjes in Amersfoort. Uitstapjes in omgeving Amersfoort zoeken? 
Gebruik dan postcode 3836ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Amersfoort

Amersfoort uitje uitstapje

Amersfoort heeft een van de grootste spoorwegknooppunten van Nederland en is een belangrijke garnizoensstad. De binnenstad bezit een middeleeuws karakter met grachten. De eerste vermelding van Amersfoort dateert uit 1028. In 1340 was er een grote stadsbrand, waarbij ongeveer de helft van de gebouwen werd vernietigd of beschadigd. Omstreeks 1380 werd begonnen met de bouw van een nieuwe muur, met een aantal poorten die tot op de dag van vandaag te bewonderen zijn, zoals de Koppelpoort en de Monnikendam. Van de eerste muur is weinig bewaard gebleven, slechts de sterk gerestaureerde Kamperbinnenpoort resteert.

De Amersfoortse Kei heeft de stad en haar inwoners de bijnamen 'Keistad' en 'Keientrekkers' gegeven. Het verhaal: in 1661 sloot de dichter en jonkheer Everard Meyster een weddenschap af dat hij de Amersfoorters zo ver zou kunnen krijgen om een grote granieten zwerfkei vanaf de Utrechtse Heuvelrug naar de stad te slepen. Meyster wist de Amersfoorters te overtuigen en de kei werd de stad in gesleept, naar de Varkensmarkt, waar de kei op een sokkel werd gezet. Toen de Amersfoorters inzagen dat Meyster hen een onzinnig karwei had laten uitvoeren, werd de kei uit schaamte in de grond begraven. In 1903 werd de kei werd opgegraven en sinds 1953 bevindt de Amersfoortse kei zich aan de Stadsring.

wat is er te doen in Amersfoort?

Amersfoort uitje uitstapje

Buiten Amersfoort ligt dierenpark Amersfoort. Het historische stadsmuseum van Amersfoort is het museum Flehite, waar een beeld wordt gegeven van de geschiedenis. In het geboortehuis van Piet Mondriaan bevindt zich het Mondriaanhuis. Een ander kunstmuseum is het Armando museum. Er zijn nog andere musea in de stad te vinden, zoals het Cavaleriemuseum, het vindselmuseum In Natura. Het Rietveldpaviljoen de Zonnehof is een expositieruimte voor uiteenlopende kunstvormen. Het voormalige concentratiekamp Kamp Amersfoort heeft tegenwoordig ook een museale functie.

wat zijn leuke uitjes in Amersfoort?

Amersfoort uitje uitstapje

De middeleeuwse binnenstad is opmerkelijk goed geconserveerd en bezit een grachtenstelsel. De Onze Lieve Vrouwetoren (door de Amersfoorters ook Lange Jan genoemd) is de belangrijkste blikvanger. De bijbehorende kerk ging bij een explosie in 1787 verloren. Het exacte middelpunt van de Onze Lieve Vrouwetoren was het punt van waaruit heel Nederland kadastraal genummerd was en wordt daarom nog wel het geografisch middelpunt van Nederland genoemd. In het midden van de torenvloer is een markering aangebracht welke dit oorspronkelijke nulpunt aangeeft.

De binnenstad heeft nog andere bezienswaardige kerken, zoals de Sint-Joriskerk aan de Hof en de Sint-Franciscus-Xaveriuskerk. Een belangrijke niet-religieuze bezienswaardigheid is de stadsmuur. De Plompetoren was een onderdeel van de oudste muur. Hier werden vroeger de gevangenen gehouden. Nadat de oudste stadsmuur haar functie had verloren werd deze gebruikt om h uizen tegenaan te bouwen, Muurhuizen. Een voorbeeld van zo'n Muurhuis is het huis Tinnenburg. Verder zijn het Hofje de Poth, een van de oudste hofjes in het land, en het Sint-Pietersgasthuis noemenswaardige bezienswaardigheden.

dagje weg in omgeving Amersfoort:

wat is er te doen in Baarn?

wat is er te doen in Bunschoten?

wat is er te doen in Lage Vuursche?

wat is er te doen in omgeving Naarden?

wat is er te doen in omgeving Nijkerk?

wat is er te doen in Soest?

wat is er te doen in Spakenburg?

wat is er te doen in Woudenberg?

wat is er te doen in Zeist?

 

 

 

 

 

 

 

In Amersfoort een film uitje
?

Een theater uitje
in Amersfoort?

In Amersfoort een concert
bezoeken?Wilt u uitjes in omgeving Amersfoort zoeken?
Gebruik dan postcode 3836ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Amersfoort, Utrecht

Amersfoort uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Amersfoort, Utrecht

Amersfoort uitje uitstapje 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Amersfoort dit weekend?, Wat is er te doen in Amersfoort en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Amersfoort met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!