Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Alphen_aan_den_rijn 31 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Alphen aan den Rijn en omgeving?

Hierboven de uitjes in Alphen aan den Rijn. Uitstapjes in omgeving Alphen aan den Rijn zoeken? 
Gebruik dan postcode 2409ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Alphen aan den Rijn

Alphen aan den Rijn uitje uitstapje

Alphen aan den Rijn ligt midden in het Groene Hart. Natuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken. De naam Alphen is waarschijnlijk afkomstig van de naam van het Romeinse castellum Albanianae, dat Nederzetting aan het witte water betekent. De noordelijke grens van het Romeinse Rijk lag namelijk langs de huidige Oude Rijn. Het gebied bij Alphen aan den Rijn werd dus 2000 jaar geleden al bewoond. In de Romeinse tijd zette de Oude Rijn bij overstromingen zand en klei af, waardoor een landschap van oeverwallen en kommen ontstond. In Alphen zie je dat terug in de naamgeving van de stadsdelen Hoge zijde en Lage zijde. De opvallende Alphense hefbrug bij de Gouwesluis over de Gouwe werd eind jaren dertig gebouwd.

wat is er te doen in Alphen aan den Rijn?

alphen aan den rijn uitje uitstapje

Leuke attracties zijn vogelpark Avifauna en het Archeon. Recreatiemogelijkheden zijn er volop: Recreatiepark Zegersloot is een fiets- en wandelgebied met kinderboerderij. In en om de Zegerplas worden diverse watersporten beoefend, zoals windsurfen, waterskien en sportduiken. Natuurliefhebbers gaan naar bezoekerscentrum De veenweiden.

Korenmolen de Eendracht uit 1752 is elke zaterdag voor het publiek geopend. Elke derde woensdag in september is er de Jaarmarkt met kermis en gondelvaart. Lakeside Festival: Een tweedaags evenement bij de Zegerplas met muziek en dans en aanwezigheid van bekende Nederlandse artiesten.

wat zijn leuke uitjes in Alphen aan den Rijn?

alphen aan den rijn uitje uitstapje

Het bezichtigen waard zijn de Sint-Bonifatiuskerk, de Oudshoornse kerk en de Adventskerk. De laatste was overigens de eerste Bonifatiuskerk, maar deze is tijdens de beeldenstorm verwoest en heropgebouwd als protestantse kerk. Interessant om te bekijken zijn verder het voormalig Raadhuis en Villa Sonnehoeck die in hetzelfde park gelegen zijn, het moderne stadhuis (een revolutionair ontwerp uit 2003) en huize Overpost; dit herenhuis dateert uit 1722.
 

dagje weg in omgeving Alphen aan den Rijn:

wat is er te doen in omgeving Den Haag?

wat is er te doen in omgeving Gouda?

wat is er te doen in omgeving Katwijk?

wat is er te doen in omgeving Leiden?

wat is er te doen in omgeving Lisse?

wat is er te doen in omgeving Zoetermeer?

 

 

 

 

 

 

 

In Alphen ad Rijn een film uitje
?

Een theater uitje
in Alphen ad Rijn?

In Alphen een concert
bezoeken?Wilt u uitjes in omgeving Alphen aan den Rijn zoeken?
Gebruik dan postcode 2409ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Alphen ad Rijn, Zuid-Holland

alphen aan den rijn uitje uitstapje


 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes
naar Alphen ad Rijn, Zuid-Holland

alphen aan den rijn uitje uitstapje 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Alphen aan den Rijn dit weekend?, Wat is er te doen in Alphen aan den Rijn en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Alphen aan den Rijn met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!