Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Almere 62 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Almere en omgeving?

Hierboven de uitjes in Almere. Uitstapjes in omgeving Almere zoeken? 
Gebruik dan postcode 1356ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Almere

almere uitje uitstapje

De gemeente Almere ligt aan het Gooimeer, IJmeer en Markermeer. De stad ligt 2 tot 5 meter onder zeeniveau. Almere is in de tweede helft van de twintigste eeuw ontwikkeld als tweede grote stad (na Lelystad) in de provincie Flevoland. Inmiddels behoort Almere tot de 10 grootste gemeenten van Nederland. Van oorsprong waren de IJsselmeerpolders bedoeld als landbouwgrond. Na de Tweede Wereldoorlog kwam men echter tot het inzicht dat de snel groeiende bevolking van met name Amsterdam voor een deel elders gehuisvest zou moeten worden. Almere is oorspronkelijk gebouwd als overloopstad voor zowel Amsterdam als het Gooi. Inmiddels worden in Almere met name het groen en de hoeveelheid ruimte gewaardeerd. Bekende Almeerders zijn Hedwiges Maduro (voetballer) en Yfke Sturm (topmodel).

wat is er te doen in Almere?

almere uitje uitstapje

Almere staat bekend om de bijzondere bouwwerken en architectuur in de stad. Met name in het stadscentrum is er moderne architectuur te vinden. Bekende of opmerkelijke bouwwerken in Almere Stad zijn de Citadel, La Defense, de bibliotheek, Mode Centrum Almere (de UFO langs rijksweg A6), de Schouwburg Almere (drijvend theater), The Wave (golvende gevel aan het Weerwater). In Almere Haven kennen we het onvoltooide Kasteel Almere en Schaapskooi Vroege Vogelbos. In Almere Buiten de woontorens Panoramique en Rooie Donders en Towerhouses. In Almere is museum De Paviljoens interessant om te bezoeken. Bij knooppunt Almere vindt u de Olifanten van Almere.

wat zijn leuke uitjes in Almere?

 

almere uitje uitstapjeIn Almere worden enkele grootschalige evenementen georganiseerd, zoals de Libelle zomerweek, Free festivals, Bevrijdingsfestival Flevoland, popfestival Zand en festival Lamere. Almere heeft diverse natuur- en recreatiegebieden, waaronder de Lepelaarsplassen, de Oostvaardersplassen en het Oostvaardersbos, het vroege Vogelbos en het Weerwater. Een bekende, druk bezocht sportevenementen in Almere is de Holland Triathlon.

 

 

dagje weg in omgeving Almere:

wat is er te doen in omgeving Amsterdam?

wat is er te doen in omgeving Dronten?

wat is er te doen in omgeving Lelystad?

wat is er te doen in omgeving Naarden? 

 

 

 

 

 

 

In Almere een film uitje
?

Een theater uitje
in Almere?

In Almere een concert
bezoeken?

Wilt u uitjes in omgeving Almere zoeken?
Gebruik dan postcode 1356ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Almere, Flevoland

almere uitje uitstapje 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Almere, Flevoland

Almere uitje uitstapje 

 


 

 


 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Almere dit weekend?, Wat is er te doen in Almere en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Almere met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!