Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

Vandaag vinden er in Alkmaar 107 uitjes plaats. Te veel keuze? Klik dan hierboven op "Gedetailleerd uitjes zoeken" en zoom in op categorie├źn van uitjes.

Leuke uitjes in Alkmaar en omgeving?

Hierboven de uitjes in Alkmaar. Uitstapjes in omgeving Alkmaar zoeken? 
Gebruik dan postcode 1827ab bij 'Gedetailleerd uitjes zoeken' of zoek via 'Uitjes zoeken met Google maps'!

dagje weg of dagje uit in Alkmaar

Alkmaar uitje uitstapje

Alkmaar heeft een historisch centrum met heel veel monumenten. De stad ademt sfeer met karakteristieke oude grachten met huizen uit de 16e tot de 19e eeuw. Alkmaar is alom bekend om zijn vele hofjes, onder andere het 16e-eeuwse hofje van Sonoy en het Wildemanshofje. De stad staat bekend als kaasstad. Van begin april tot begin september wordt nog steeds wekelijks een traditionele kaasmarkt gehouden. 

wat is er te doen in Alkmaar?

Alkmaar uitje uitstapje

Eindje wandelen door de stad? Alkmaar heeft acht hofjes, waarvan de meeste nog steeds bewoond zijn. Het oudste nog bestaande hofje is het in 1510 gestichte Huis van Zessen. Het Hof van Sonoy bevindt zich op de plaats van een voormalig klooster. Aan de Koningsweg staat het Provenhuis Bijlevelt, dat stamt uit de zeventiende eeuw. Het Provenhuis Paling en Van Foreest uit 1540 staat vlakbij de stadssingels.

Leuke dingen om te doen zijn een bezoekje aan het Beatles museum, het Hollands Kaasmuseum op het Waagplein, het Nationaal biermuseum De Boom, het Nederlands Kachelmuseum en het Stedelijk museum Alkmaar. Natuurlijk staat in Alkmaar een bezoek aan de kaasmarkt (elke vrijdag van april tot september) ook op het programma.

wat zijn leuke uitjes in Alkmaar?

alkmaar uitje uitstapje

Interessante bezienswaardigheden zijn het stadhuis, de Accijnstoren aan de Bierkade, de Grote of Sint-Laurenskerk (met de tombe van graaf Floris V van Holland), de Kapelkerk, het Hooge Huys, het Huis met de Kogel, Huize Egmont, kaasfabriek Eyssen, de Vismarkt, de Vigilantie, de Waag en de watertoren. De gemeente Alkmaar telt maar liefst dertien molens. Daarvan bevinden zich er twee in Koedijk, zes in het dorp Oudorp en vijf in de stad Alkmaar zelf.

 

dagje weg in omgeving Alkmaar:wat is er te doen in Castricum?

wat is er te doen in De Rijp?

wat is er te doen in Egmond?

wat is er te doen in Heemskerk?

wat is er te doen in Heiloo?

wat is er te doen in Hoorn?

wat is er te doen in Uitgeest?

 

In Alkmaar een film uitje
?

Een theater uitje
in Alkmaar?

In Alkmaar een concert
bezoeken?


Wilt u uitjes in omgeving Alkmaar zoeken?
Gebruik dan postcode 1827ab bij de UITGEBREID ZOEKEN-button bovenin!

leuk uitje of leuke uitjes in Alkmaar, Noord-Holland

Alkmaar uitje uitstapje

 

leuk uitstapje of leuke uitstapjes naar Alkmaar, Noord-Holland


Alkmaar uitje uitstapje  

 

 

 

 

De vragen: Is er iets leuks te doen in Alkmaar dit weekend?, Wat is er te doen in Alkmaar en omgeving? of Wat is een leuk uitje in Alkmaar met kinderen? laten zich eenvoudig beantwoorden door slim te zoeken met de button "Gedetailleerd uitjes zoeken." Zoek op categorie, met een afstand rond de postcode en u krijgt direct interessante zoekresultaten. Of gebruik de button "Uitjes zoeken met Google maps." Handiger kan niet!