Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

 

Huis van Hilde

Tussen €0,- en €5,00

  • : Tussen €0,- en €5,00
  • " 02 Aug. 2017
  • : Musea, Exposities en Film
  • : 02-08-2017 03-09-2017
  • : 17 x

Omschrijving

In het hart van Huis van Hilde is een indrukwekkende tentoonstelling te zien over de archeologie en de bewoningsgeschiedenis van Noord-Holland. Je kunt er ontdekken hoe mensen vroeger leefden en hoe een archeoloog een heel mensenleven kan reconstrueren met wat er uit de grond komt.

Omdat de archeologische collectie van de provincie nooit eerder tentoongesteld is, vertellen de vondsten een volstrekt nieuw en bijna onbekend verhaal over het ontstaan van het delta- en kustlandschap van wat nu de noordelijke Randstad is en de deltametropool van Amsterdam. Zo ontstaat een nieuw beeld van de identiteit van dit deel van ons land.

Tentoonstelling met unieke reconstructies

In de tentoonstelling sta je letterlijk oog in oog met mensen uit het verleden wanneer je de 14 uitzonderlijke mensfiguren uit verschillende periodes ontmoet; Hilde uit Castricum, Cees de Steentijdman, de Alkmaarse vrouw Brecht, Willem en Hillegonda van Brederode en vele anderen. Archeologen groeven hun skeletten op uit de Noord-Hollandse bodem. Met forensische technieken zijn van een aantal de gezichten gereconstrueerd. De kleding is op originele wijze nagemaakt. Het resultaat is ongekend levensecht.

1000 archeologische vondsten

Meer dan duizend prachtige vondsten van de Prehistorie tot de Nieuwe Tijd illustreren de archeologische rijkdom van dit gebied. Sieraden, amuletten, wapens, gereedschap, maar ook kook- en eetgerei zijn gegroepeerd rond de mensfiguren waar ze bij horen. Er zijn ook topstukken, zoals de kano’s uit de Wieringermeer (3300 v.Chr.) en Uitgeest (600 v.Chr.), de vroegmiddeleeuwse waterput uit Uitgeest en stenen sarcofagen uit de 12de eeuw. Samen vertellen ze het verhaal van hoe mensen vroeger leefden in Noord-Holland.

Films en multimedia-presentaties brengen het landschap, de tijdsperiodes en de opgravingen in beeld. Vanuit de vaste tentoonstelling is er een doorkijkje naar het depot, waar nog eens 10.000 dozen met 2 miljoen archeologische vondsten worden bewaard.

De meeste films in de tentoonstelling hebben bovendien Nederlandse, Engelse en Duitse ondertiteling.

Voor kinderen

Kinderen kunnen in het ArcheoLab op ontdekkingstocht. Ga aan de slag met echte archeologische voorwerpen. Kruip in de huid van een archeoloog en leer hoe je een echte speurneus wordt.

 

Hildes Vakantiehuis speciaal voor kinderen; de hele zomer kinderactiviteiten onder het motto; kom kijken en doe mee!

zaterdag 08 jul - zondag 03 sep 2017

Hildes Vakantiehuis 2017 brengt je de hele zomervakantie elke dag waanzinnig leuke dingen om te doen in Huis van Hilde. Ontdek alles over botten in de spannende tentoonstelling Cold Cases over forensisch onderzoek in de archeologie. Wil je werken als archeoloog? Dan is onze ArcheoHotspot wat voor jou. Ben je creatief, kom dan naar de knutselmiddag. Of haal je hart op bij het poppentheater, en speel het Cluedo spel of doe de bottentour. Veel activiteiten zijn gratis of tegen een kleine vergoeding. Hieronder vind je meer informatie. Klik hier voor het programma van dag tot dag; er is vast wat voor je bij!

Gegevens uitje

Huis van Hilde

Westerplein 6
1901NA
Castricum

T.: 023-5143247

Neem contact op

Neem contact op

Doorsturen

Stuur dit uitje door naar een vriend(in)

n