Hier vindt u de meeste uitjes van Nederland. Actueel, makkelijk en leuk. Zoek met de blauwe buttons hieronder!

 

VOC Dag op de Bataviawerf

Tussen €10,00 en €15,00

  • : Tussen €10,00 en €15,00
  • " 19 Apr. 2017
  • : Geschiedenis en Gebouwen
  • : 14-05-2017 14-05-2017
  • : 5 x

Omschrijving

Op zondag 14 mei staat de Bataviawerf volop in het thema van VOC en handel! Met vele historische karakters, ambachten en activiteiten ademt de Bataviawerf de sfeer van de Nederlandse hoogtijdagen in de 17de eeuw. Met de komst van de replica van de Halve Maen komt het in Lelystad tot een historische ontmoeting tussen twee aansprekende VOC schepen! 

SCHEPEN

Op het schip de Batavia is volop bedrijvigheid met re-enactmentgroep ‘Leven aan Boord’. De chirurgijn is aan boord met zijn instrumentarium, de kok en de bottelier bekommeren zich om het eten en drinken en de opperkoopman en de schipper houden de bemanning in het gareel, of niet..? Ook de replica van de Halve Maen is tijdens de VOC dag op de Bataviawerf te bewonderen en daarop is van alles te beleven. Neem een kijkje bij de Urker Botter UK 12 die op de werf is gebouwd en aanschouw de vorderingen aan het waterschip!

ACTIVITEITEN

Op de historische scheepswerf zijn vele ambachten te bewonderen en activiteiten te doen. Naast de werfeigen ambachten zijn er demonstraties netten boeten, kuipen, vilten, tanen en nog veel meer! Zelf kun je aan de slag met pijl en boog, leren weven en zeekaart lezen. Leer wantklimmen, vergaap je aan het zwaardvechten of vermaak je met de dieren in de levende have! In de kraampjes maak je kennis met culinaire historie op het gebied van thee, cacao, kruiden en specerijen. Wil je tussen al die activiteiten door even tot rust komen, luister dan naar een muzikaal optreden of neem een lekker hapje of drankje bij de Taveerne. 

Een greep uit het uitgebreide en gevarieerde aanbod tijdens de VOC dag op de Bataviawerf, een 17de eeuwse belevenis voor jong en wat ouder! Zien we jullie op zondag 14 mei 2017?

Gegevens uitje

VOC Dag op de Bataviawerf

Oostvaardersdijk 01-09
8242PA
Lelystad

T.: 0320-261409

Neem contact op

Neem contact op

Doorsturen

Stuur dit uitje door naar een vriend(in)

n